AcasăStiri nationaleDoar 50% din posturile scoase la concurs sunt ocupate din sursă externă.

Doar 50% din posturile scoase la concurs sunt ocupate din sursă externă.

### TragiComedia Corupției: Doar 50% din Posturile din Poliția Română, Ocupate după Prima Probă

Incidentul revolta la Jurnalul Orădean! Un nou scandal de proporții zguduie sistemul polițienesc din România. În limba noastră directă și fără perdea, situația prezentată pare a fi una de-a dreptul scandaloasă!

În perioada 5 – 15 aprilie 2024 a avut loc proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice pentru ocuparea a 330 de posturi în Poliția Română. Cu toate acestea, cum se așteptați, doar 50% din aceste posturi au fost ocupate după prima rundă de selecție. Scârbați de această situație, Jurnalul Orădean întreabă: Ce se întâmplă cu sistemul de recrutare în Poliția Română?

Conform Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual, doar jumătate din posturi au fost ocupate, urmând ca selecția să continue cu două etape ulterioare. Această ineficiență este pur și simplu inacceptabilă! Resursele umane din Poliția Română par a fi subminate de corupție, nepotism și ineficiență administrativă.

Eșecul se perpetuează odată cu afirmațiile sindicatului, care confirmă că, în ciuda așteptărilor, doar jumătate din locuri au fost ocupate după prima rundă. Oare cum justifică această rată de succes jalnică autoritățile responsabile? Și mai important, ce garanții există că acele locuri vor fi ocupate de persoane cu adevărat competente și corect alese?

Problema devine cu atât mai profundă atunci când ne uităm la cuprinsul anunțului IGPR. Posturile disponibile sunt în specialități critice precum combaterea criminalității organizate sau criminalistică. Este esențial ca aceste poziții să fie ocupate de profesioniști competenți, iar conform situației actuale, acest lucru pare a fi doar un vis frumos.

Această inegalitate extremă în sistemul de recrutare a Poliției Române trebuie eliminată. Este imperativ ca autoritățile să acționeze pentru a întări valorile de integritate, profesionalism și transparență în procesul de selecție al personalului.

Să sperăm că cele două etape ulterioare vor aduce lumină asupra acestei situații scandaloase și vor asigura că posturile din Poliția Română sunt ocupate de persoane demne de încredere și pregătite pentru provocările ce le așteaptă.

Sursa: [Jurnalul Oradean](https://www.bihorjust.ro/doar-50-din-posturile-scoase-la-concurs-sunt-ocupate-din-sursa-externa-in-politia-romana-dupa-prima-proba-mai-urmeaza-doua-filtre/)

Must Read

spot_img