AcasăStiri localeAlți părinți din Oradea inculpați pentru retras copiii de la școli.

Alți părinți din Oradea inculpați pentru retras copiii de la școli.

Revolta Împotriva Sistemului Educațional Arhaic

Într-o lume unde educația ar trebui să fie adaptabilă și modernă, părinții Estera și Darius Cornean din Oradea se luptă cu un sistem învechit care pare să îi pedepsească pentru dorința de a oferi o educație de calitate copiilor lor. Alegând homeschooling-ul printr-o instituție americană acreditată, Abeka Academy, aceștia se confruntă acum cu acuzații grave de împiedicare a accesului la educație. Situația lor ridică întrebări serioase despre flexibilitatea și adaptabilitatea sistemului educațional românesc.

Un Sistem Care Încorsetează, Nu Educație

În ciuda faptului că Ianis, fiul lor cel mare, a demonstrat că limitările fizice nu sunt un obstacol în fața educației de calitate, părinții se văd acum în situația de a apăra în fața legii dreptul la educație al celorlalți doi copii. Chiar dacă homeschooling-ul este o metodă recunoscută și apreciată în multe părți ale lumii, în România acesta este încă un teritoriu neexplorat și plin de prejudecăți, tratat cu suspiciune și reticență de autorități.

Educație Fără Frontiere, Dar Cu Piedici

Deși familia Cornean a ales un model educațional care depășește granițele geografice, oferind o educație bilingvă și interactivă, sistemul românesc de educație pare să fie ancorat într-un trecut în care conformitatea este mai valoroasă decât calitatea educației. Acest lucru ridică semne de întrebare asupra capacitații de adaptare a sistemului la nevoile reale ale copiilor care trăiesc într-o lume globalizată.

Un Precedent Îngrijorător

Condamnarea familiei Oltean din Bihor, care se confruntă cu pedepse pentru o decizie similară de a educa copiii acasă, arată o tendință alarmantă de penalizare a părinților care aleg alternative educaționale neconvenționale. Aceasta nu doar că pune presiune pe părinți, dar și limitează drepturile copiilor de a primi o educație adaptată nevoilor și aspirațiilor lor.

Un Apel la Modernizare și Flexibilitate

Cazul familiei Cornean ar trebui să servească drept un semnal de alarmă pentru necesitatea reformei în educație, recunoașterea și integrarea formelor alternative de învățământ în sistemul oficial. Oare când va înțelege sistemul educațional românesc că lumea se schimbă și nevoile educaționale ale copiilor nu mai pot fi încapsulate în structuri rigide și învechite?

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img