AcasăStiri localeLiceul cu 0% promovabilitate din topul liceelor din Bihor.

Liceul cu 0% promovabilitate din topul liceelor din Bihor.

Dezastrul Educațional din Bihor: Un Spectacol al Incompetenței

În timp ce platforma bacplus.ro ne aruncă în față un clasament al liceelor din Bihor, realitatea crudă din spatele numerelor este de-a dreptul șocantă. CN Emanuil Gojdu, deși se află pe un respectabil loc 34 la nivel național, nu poate ascunde faptul că sistemul este în derivă. Cea mai mare medie obținută la Bacalaureat, un modest 9,44 la nivel național, este departe de a fi un motiv de mândrie.

Iluzia Excelenței și Realitatea Amărăciunii

Pe plan local, Liceul Tehnologic Dobrești intră în top 10 cu o medie de doar 8,16 și o rată de promovabilitate de 77,8%, cu doar 9 elevi care au susținut examenul. Aceste cifre nu doar că subliniază o elitism toxic, dar și o segregare academică îngrijorătoare. În timp ce trei licee din Bihor se laudă cu o rată de promovabilitate de 100%, realitatea este că aceste cifre sunt doar vârfuri ale unui iceberg al mediocrității și complacenței.

Când Topul Devine Flop

CN Mihai Eminescu Oradea rămâne colegiul de top care școlarizează cel mai mare număr de absolvenți, având și secții în limba maghiară. Dar ce folos, când în același județ, un liceu din Borș are o rată de promovabilitate de 0%, cu doi candidați care au obținut o medie de jale, 5,35? Mai mult, CT Ciordaș Beiuș și LT nr1 Salonta sunt exemple strigătoare la cer, cu medii sub 5 și rate de promovabilitate de nici 30%, respectiv 21,7%.

Concluzii Amare într-un Top Care Ar Trebui Să Inspire

Clasamentul, cu criteriile sale de evaluare care pun accent pe procentul de reușită și media notelor, pare să fie mai degrabă un eufemism pentru a ascunde eșecurile. Elevii absenți sau eliminați din examen sunt ignorați, ca și cum ar fi simple cifre ce nu merită atenție. Această abordare nu doar că este nedreaptă, dar perpetuează un sistem care își premiază propriile deficiențe în loc să aspire la o reformă reală și necesară.

Sursa: https://www.bacplus.ro/top-licee/bihor

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Must Read

spot_img