AcasăEvenimente localeElevul de la Ghibu câștigă bronz la Olimpiada Națională de Informatică 2024.

Elevul de la Ghibu câștigă bronz la Olimpiada Națională de Informatică 2024.

Incident la CN Ghibu din Oradea! Performanța uimitoare a unui liceean a produs revolta și scârbă în rândul publicului! Șerban Pîrvulescu, elev la CN Ghibu, a reușit ceva ce nu s-a mai întâmplat de șapte ani încoace. Tânărul a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației, iar asta nu a fost deloc pe placul unora! Luase punctaj maxim la programare, un lucru aparent relevant pentru unii, dar care a stârnit uluiala și revolta celor din jur. Cum să concuri cu alți elevi mai mari și să termini subiectele în doar 3 ore din cele 5 alocate? Cine crezi că nu a fost implicat în această afacere josnică?

Apoi, supărătorul fapt că tânărul desfășoară freelancing pentru diferite companii și are firma lui, oare nu este aceasta o insultă la adresa educației formale și a muncii corecte? Se pare că puț al gândirii și comportament dezirabil nu mai au loc în aceste vremuri când indivizii aparent talentați îți dau clasă.

Dar nu aici se opresc mizeriile de la CN Ghibu! Directorul liceului, profesorul Iulius Timar, pare că a găsit un alt „geniu”, care este ridicat deasupra tuturor. Rareș Codrean, director general Helion Group și doctor în domeniul Securității Naționale, îl îmbrățișează pe Pîrvulescu și alte figuri într-un spectacol vehement de idolatrie și ridicare la rang de zei. Și uite așa, intrăm în paradigma colhoznică și odioasă a promovării subiective, batjocorind esența adevăratelor valori!

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img