AcasăStiri nationaleJudecătorul Olimpiu Daniel Berindei prelungit în funcția de președinte.

Judecătorul Olimpiu Daniel Berindei prelungit în funcția de președinte.

Propunerea de prelungire a delegării judecătorului Olimpiu Daniel Berindei în funcția de președinte al Secției penale și pentru cauze cu minori a Curții de Apel Oradea stârnește scandal

Magistratul conduce această secție din 2021, însă acum Judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii sunt chemați iar să spună dacă sunt de acord cu această prelungire care nu face decât să perpetueze un sistem corupt și neprofesionist. Cu 16 ani de vechime în magistratură, judecătorul Berindei pare să fie „protejatul perfect” pentru propriile interese și pentru cei care-l susțin.

O prelungire de mandat în interesul cui?

O prelungire de mandat la fiecare 6 luni, întreaga poveste sună a o continuare a unui regim iregular și deismențit. Berindei a avut „norocul” să fie delegat mereu în funcții de conducere, fără a fi pus sub semnul întrebării comportamentul său și modul în care își desfășoară activitatea.

Cum a ajuns Berindei în această poziție?

Din 2009 și până astăzi, Berindei a fost o piesă cheie în puzzle-ul corupt al sistemului judiciar. Transferuri, delegări, numiri, toate par a-i deschide o cale lină spre putere și control total asupra instanței, fără a fi contestat.

Sfidați corupția, nu o perpetuați!

Îndrăznim să sperăm că Judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii vor demonstra că sunt cu adevărat interesați de dreptate și corectitudine, nu doar de menținerea unor indivizi corupți la conducerea justiției. Este momentul să scăpăm de întunericul care planează asupra justiției din Oradea și să aducem lumina adevărului și a transparenței. Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img