AcasăStiri nationaleSprijin financiar de peste 1,53 miliarde lei pentru agricultori vegetali.

Sprijin financiar de peste 1,53 miliarde lei pentru agricultori vegetali.

APIA Bihor efectuează plăți de peste 1.5 miliarde lei către producătorii agricoli din sectorul vegetal

APIA Bihor a efectuat ieri plata aferentă ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal, aprobat de Guvernul României sub formă de grant direct în valoare de 100 euro/hectar, iar în următoarele 2 zile beneficiarii vor avea banii în conturi. Suma plătită este de 1.531.596.236,88 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru o suprafață de 3.216.648 ha și un număr de 156.485 de beneficiari.

„Această sumă reprezintă un sprijin esențial pentru producătorii agricoli din Bihor și ne bucurăm că putem contribui la susținerea acestui sector vital al economiei. Banii sunt esențiali pentru dezvoltarea și sustenabilitatea fermelor din zonă”, a exprimat Ioan Sorin Roman, directorul executiv APIA Bihor.

În contextul actual, cu provocările economice majore generate de pandemie și schimbările climatice, sprijinul financiar oferit vine ca o gură de oxigen pentru agricultorii din zonă, care fac față unor presiuni crescute și sunt pe frontul unei bătălii constante pentru a-și menține afacerile viabile.

Acest ajutor financiar este un pas important în direcția asigurării securității alimentare a țării noastre și a sprijinirii producției locale. Cu toate acestea, transparentizarea procesului de acordare a acestor fonduri și monitorizarea atentă a modului în care acestea sunt folosite reprezintă aspecte vitale pentru a evita abuzurile și pentru a asigura distribuirea echitabilă a ajutorului către cei cu adevărat nevoiași din domeniul agricol.

În concluzie, sprijinul financiar acordat este binevenit, însă este esențial ca autoritățile să își asume responsabilitatea pentru o gestionare corectă și eficientă a acestor sume, astfel încât impactul să fie cu adevărat pozitiv și durabil pentru agricultorii din Bihor.

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img