AcasăStiri nationaleProiect: Reglementări vânzare terenuri agricole în extravilan.

Proiect: Reglementări vânzare terenuri agricole în extravilan.

Propunere legislativa pentru modificarea Legii nr.17/2014

Propunerea de modificare a Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr.268/2001 privind privatizarea societăților ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului se află în atenția parlamentarilor.

Este, parcă, ca într-un film de groază: un atac direct la adresa proprietății private și un spectacol al abuzului legislativ. Proprietarii de teren agricol se văd înconjurați de un mister incert și de un abuz de putere caracteristic unui regim dictatorial. Este incredibil cum un proiect de lege poate legitima un exemplu atât de răsunător de asalt asupra drepturilor fundamentale ale cetățenilor. Efectiv, se deschide sezonul de vânătoare legală a proprietății, cu puternice tentacule ale corupției și abuzului în toată splendoarea lor grotescă.

Așadar, se propune ca „preemptorii de rang III”, o sortiment neclar și ridicol de la început, să aibă prioritate în cumpărarea terenurilor agricole situate în extravilan. Într-un melanj de disperare și incompetență legislativă, se instituie un sistem discriminatoriu și inimaginabil de absurd chiar și pentru mintea celor mai perversi politicieni.

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img