AcasăSportStudenții din Oradea sunt campioni naționali la volei pe plajă.

Studenții din Oradea sunt campioni naționali la volei pe plajă.

Universitatea din Oradea, noua campioană națională universitară la volei pe plajă

Studentele Giulia Blaj și Mădălina Pura au câștigat titlul național, după șase succese obținute la turneul final de la Timișoara. Cele două tandemuri orădene vor reprezenta România la Jocurile Europene Universitare găzduite de Ungaria în această vară. Campionatul național universitar s-a desfășurat la Timișoara, aducând la start 18 echipe de la opt centre universitare din țară. Victoria Giuliei Blaj și Mădălinei Pura a fost dublată de clasarea pe podium a altor două studente de la Universitatea din Oradea, Cătălina Bosuioc și Rossana Nistor Popovici, medaliate cu bronz.

Antrenori controversați și performanțe de invidiat

Profesorul Paul Szabo-Alexei, unul dintre cei doi antrenori ai campioanelor, a ieșit în evidență, cu toate eforturile făcute, într-un moment de glorie al echipei. Cele două tandemuri orădene sunt antrenate de lector univ. dr. Mariana Szabo-Alexi și conf. univ. dr. Paul Szabo-Alexi, ducând numele Universității din Oradea pe culmile succesului sportiv. Performanțele de invidiat ale echipelor feminine de volei demonstrează că talentul adevărat și pasiunea pentru sportul de performanță încă mai există în locuri neașteptate, cum ar fi Oradea.

Atuurile studentelor orădene

Că studentele Giulia Blaj, Mădălina Pura, Cătălina Bosuioc și Rossana Nistor Popovici provin din cadrul Facultății de Geografie Turism și Sport nu face decât să onoreze și mai mult universitatea, evidențiind importanța sportului și a performanței în educația tinerilor. Într-o societate în care vorbim atât despre corupție, abuzuri și decadere morală, succesul acestor tinere reprezintă o gură de aer proaspăt și o lumină de speranță, aruncând în umbră întunericul care pare să cuprindă multe aspecte ale vieții românești contemporane.

Sursa: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/studente-ale-universitatii-din-oradea-noile-campioane-nationale-la-volei-pe-plaja-foto-186545.html

Must Read

spot_img