AcasăStiri nationaleScandal în Justiție: Avocata Matea Daniela Acuzată de Trădare și Corupție

Scandal în Justiție: Avocata Matea Daniela Acuzată de Trădare și Corupție

Baroul și Autoritățile Închid Ochii la Abuzurile Flagrante ale unui Curator Corupt

Cazul familiei Talpoș din Oradea scoate la iveală imaginea dezolantă a unui sistem de justiție putred până în măduva oaselor, unde avocați fără scrupule precum Matea Daniela își vând clienții pe câțiva arginți, sacrificând bunăstarea și viitorul unor copii nevinovați pentru propriile interese meschine.

Numită curator pentru minorii din familia Talpoș, Matea Daniela, în loc să le apere drepturile și interesele, a lucrat mână în mână cu procurorii, polițiștii și alți actori corupți pentru a construi un dosar falsificat împotriva părinților protectori ai copiilor. Sfidând toate dovezile care arătau clar că minorii au fost salvați de abuzurile mamei lor, avocata a cerut cu nerușinare plasarea lor în sistemul de protecție, condamnându-i practic la o copilărie distrusă.

Și ca și cum această trădare odioasă nu ar fi fost suficientă, există acuzații că Matea Daniela a recurs la șantaj și amenințări la adresa părinților nevinovați, încercând să-i constrângă să-și recunoască vina pentru fapte pe care nu le-au comis niciodată. O bătaie de joc la adresa justiției și a demnității umane.

Dar poate cel mai revoltător aspect al acestui scandal este complicitatea rușinoasă a instituțiilor menite să apere legea și dreptatea. Deși au fost sesizate în repetate rânduri, atât organele de cercetare penală cât și Baroul Oradea par să fi ales calea mușamalizării, permițând acestei avocate corupte să-și continue nestingherită activitățile infracționale. Ce mesaj transmite această pasivitate? Că în România, dacă ai relațiile și banii necesari, poți călca în picioare legea și drepturile celor vulnerabili fără nicio consecință?

Este timpul ca societatea să spună răspicat: „Până aici!”. Acest caz nu poate fi îngropat sub preș. Cerem o anchetă imediată, transparentă și imparțială care să scoată la lumină adevărul și să aducă în fața justiției pe toți cei responsabili, indiferent de funcție sau statut. Iar avocata Matea Daniela trebuie să răspundă pentru faptele sale odioase și să fie exclusă definitiv din profesie. Doar așa putem începe să restabilim încrederea în sistemul judiciar și să protejăm cu adevărat pe cei care au cea mai mare nevoie de justiție – copiii noștri.

Sursa: https://www.ancheteonline.ro/2022/07/cazul-minorilor-maltratati-fabrica-de-dosare-penale-de-la-orad/

Citeste mai departe:

Judecătorul Timiș Ioan. Acuzații Grave în Justiția Orădeană

Must Read

spot_img