AcasăEvenimente localeStudenții orădeni au recreat straiele dacilor și romanilor.

Studenții orădeni au recreat straiele dacilor și romanilor.

Studenții recrează straiele strămoșilor daci și romani

Studenții de la Departamentul Istorie al FIRSPSC și de la Facultatea de Arte a Universității din Oradea au recreat straiele strămoșilor daci și romani, în cadrul proiectului extracurricular „Călători prin istorie – Pe urmele trecutului, istoria prin ochii studenților”.

Costumele, recunoscute ca remarcabile

„În cadrul proiectului, studenții de la Istorie și cei de la Arte și-au propus ca, pe baza unei documentări foarte aprofundate, realizată de viitorii noștri istorici, să realizeze elemente vestimentare specifice istoriei noastre, mai precis, ținute ale dacilor și romanilor. Pe baza schițelor desenate de studenții Facultății de Arte, costumele, realizate la fața locului, în cadrul acestei primei faze a proiectului nostru, au fost cu adevărat reușite”, a declarat lect. univ. dr. Cosmin Patca, cadru didactic al FIRSPSC, coordonatorul proiectului „Călători prin istorie”.

Unicitatea proiectului și prezentarea în școli și licee

„Prin acest proiect încercăm o altfel de abordare, interdisciplinară, a istoriei. Sperăm ca, la finalul proiectului, să putem expune aceste costume la Biblioteca Universității din Oradea și, apoi, să le prezentăm elevilor din școli și licee”.

Proiectul „Călători prin istorie” cu multiple obiective

„Atelierul studențesc de la Stâna de Vale a avut și alte obiective, cum ar fi: consolidarea relațiilor dintre studenții de la diferite specializări, stimularea creativității tinerilor, derularea unor activități de team-building, relaxare și recreere în natură”.

Excursii tematice și inițiative culturale

În cadrul proiectului se vor face și excursii tematice, bunăoară una dintre acestea, „Drumul Crăișorului”, va fi dedicată bicentenarului nașterii lui Avram Iancu.

Sursa: EBIHOREANUL

Must Read

spot_img