AcasăMediu & SustenabilitateUn sfert dintre consumatorii români returnează ambalajele plătite

Un sfert dintre consumatorii români returnează ambalajele plătite

25% dintre români returnează constant ambalajele SGR

Intrat în vigoare din 30 noiembrie anul trecut, Sistemul de Garanție-Returnare, prin care românii plătesc garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj de băutură cu volum între 0,1 și 3 litri, devine tot mai popular printre români.

38% dintre cei neimplicați în SGR intenționează să se implice în viitor

Studiul realizat de RetuRO relevă că peste 38% dintre cei care nu au participat încă la Sistemul de Garanție-Returnare intenționează să facă acest lucru în viitorul apropiat, oferind un indiciu clar asupra creșterii aderării la sistem.

Preocupare crescută pentru mediu în rândul românilor

Cercetarea făcută de compania Kantar a arătat că 96% dintre români cunosc regulile SGR și că peste 70% apreciază acest sistem ca fiind soluția ideală pentru colectarea și reciclarea ambalajelor, semnificând o schimbare de atitudine pozitivă.

Peste 100 de milioane de ambalaje returnate până în prezent

Conform datelor companiei RetuRO SGR, s-au înregistrat peste 100 de milioane de ambalaje returnate de către consumatori, evidențiind un impact semnificativ al sistemului în promovarea reciclării și a responsabilității ecologice.

SGR oferă soluția convenabilă pentru colectarea și reciclarea ambalajelor

CEO-ul și președintele RetuRO SGR, Gemma Webb, subliniază că Sistemul de Garanție-Returnare reprezintă un instrument accesibil și practic pentru români care doresc să contribuie la protejarea mediului înconjurător, marcând o direcție favorabilă în adoptarea unor practici ecologice responsabile.

Sursa: EBIHOREANUL

Must Read

spot_img