AcasăStiri nationalePropunerea lui Boloș privind amânarea amenzilor pentru neutilizarea e-Facturii.

Propunerea lui Boloș privind amânarea amenzilor pentru neutilizarea e-Facturii.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, vrea amânarea cu două luni, până la 1 iunie, a termenului la care ar trebui să înceapă sancționarea celor care nu folosesc e-Factura.

Inițial, termenul era 1 aprilie. Propunerea lui Boloș va fi dezbătută în următoarea ședință de Guvern. „Încă de la începutul implementării sistemului RO e-Factura am pus accent pe o colaborare strânsă şi transparentă cu antreprenorii. Nu am exclus că va fi nevoie de îmbunătăţiri, tocmai de aceea ne-am angajat să fim flexibili şi receptivi la feedback. Dovadă că reprezentanţii mediului de afaceri au participat la şedinţele noastre şi au venit cu propuneri valoroase, care s-au şi implementat de-a lungul timpului. O nouă decizie care reflectă acest angajament este că am propus extinderea cu 2 luni a perioadei în care nu se aplică sancţiuni pentru cei care nu folosesc sistemul. Am pus astăzi în consultare actul normativ care reglementează acest aspect, pentru a fi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern”, a transmis, vineri, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Astfel, abia din vară statul ar putea să-i amendeze pe cei care nu țin cont de termenul-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional e-Factura.

”Este o prelungire solicitată de mediul de afaceri, pentru a permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor pentru transmiterea facturilor. Cu această ocazie, ţin să îi încurajez pe toţi cei care nu utilizează e-Factura să profite de timpul suplimentar pentru a se adapta la noile reglementări, care au intrat în vigoare încă de la 1 ianuarie”, a mai transmis Boloş. Acesta a precizat și că s-au trimis îndrumări în SPV care cuprind paşii de făcut pentru utilizarea sistemului către toţi cei care nu au raportat facturi până acum.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!

Sursa: EBIhoreanul

Must Read

spot_img