AcasăMediu & SustenabilitateAtmosferă de festival la plantarea unei păduri în Bihor

Atmosferă de festival la plantarea unei păduri în Bihor

Vremea a ținut cu cei aproximativ 2.000 de voluntari

care s-au adunat sâmbătă dimineața la marginea satului Felcheriu din comuna Oșorhei pentru a planta cei 20.000 de puieți necesari pentru a obține „O pădure de la zero”, iar la final s-au bucurat de bogracs, bere și un concert surpriză al trupei Proconsul, într-o atmosferă de festival. Acțiunea denumită sugestiv „O Pădure de la Zero” face parte din proiectul „Plantăm Speranță” și a fost organizată, la fel ca în anii trecuți, când au avut loc acțiuni similare în Leș sau în Husasău de Tinca, de Ionuț Coman, un voluntar implicat în comunitatea bihoreană.

Pe o suprafață de 4 hectare de teren în pantă, aproximativ 20.000 de puieți de stejar, cer și frasin

Pe o suprafață de 4 hectare de teren în pantă, aproximativ 20.000 de puieți de stejar, cer și frasin au fost plantați cu migală și dedicare de voluntarii organizați în grupuri formate din angajați ai unor companii private, elevi, studenți sau angajați ai unor instituții publice din Bihor. O activitate benefică Angajați ai mai multor firme din Bihor – precum VPK Packaging Salonta, Nidec sau Plexus – s-au dus la plantări alături de familii sau prieteni, găsind evenimentul un prilej bun de socializare.

La acțiunea „O pădure de la zero” au mai participat angați ai Administrației Naționale Apele Române

La acțiunea „O pădure de la zero” au mai participat angați ai Administrației Naționale Apele Române, ai Ministerului Afacerilor Interne sau ai Ministerului Apărării. Cei peste 60 de pompieri ai ISU Crișana au plantat nu mai puțin de 2.000 de puieți de stejar, în timp ce polițiștii IPJ Bihor au sădit 600 de puieți. După muncă, și răsplată!

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img