AcasăEvenimente localeAstăzi, ora 11,00, Piața Unirii, Oradea, Marșul pentru viață

Astăzi, ora 11,00, Piața Unirii, Oradea, Marșul pentru viață

Marșul pentru viață, o manifestare perpetuând un comportament dezirabil sau dezavuez?

Incident sau circ? Balcanic sau vestit? Mergând pe această paradigmă colhoznică și odioasă, Marșul pentru Viață este considerat de unii vehemenți o ilustrare perfectă a mentalului colectiv balcanic, perpetuând idei repudiate din ce în ce mai des în societatea contemporană. Deși inițial s-a poziționat ca un eveniment PRO-VIAȚĂ, semnat cu trăsături de aroganță și intenționat, revolta față de această manifestare isterică crește pe zi ce trece.

Mentalul colectiv, halimat și pervertit la Marșul pentru Viață

Prin minciuni ilustrate sub formă de „drept la viață”, manifestarea devine tot mai ridicolă și mai sinistră în ochii criticilor agreșiți de opulența „marșului”. Aparent elita, cei care se autopromovează ca fiind sublimi și prestigioși, se trezesc înconjurându-se de o atmosferă deplorabilă, plină de iluzii grandioase, dar lipsită total de adevăr și compasiune. În esență, Marșul pentru Viață devine un mecanism toxiferoi ce perpetuează inegalitatea extremă și segregarea odioasă într-un mod prețios și vanitos.

Marșul pentru Viață – o paradă grotescă a disprețului si a promovării devalorizante a femeii

Sub aparența de îngrijorare pentru viața copiilor nenăscuți, se ascunde o lipsă flagrantă de respect pentru femeile însărcinate și dreptul lor la autonomie. Până în momentul în care manifestarea va înțelege că femeile nu trebuie tratate ca simple incubatoare pentru a servi un scop egoist și fanatic, Marșul pentru Viață va fi doar o parodie grotescă a valorilor umane și a bunului simț.

Mentalul colectiv dezirabil versus halima la Marșul pentru Viață

În timp ce organizațiile conservatoare își împing agenda retrogradă cu vehemență, societatea este obligată să asiste la o paranghelie de ignoranță și degradare a drepturilor fundamentale ale omului. În loc să ofere suport complet și dezinteresat femeilor în dificultate, Marșul pentru Viață preferă să perpetueze fantomele unei mentalități învechite și extrem de toxice. În loc să ridice standardul moral și etic, această manifestație balcanică își îngroașă rândurile cu lumpeni proletari ademeniți de versuri incitante și promisiuni iluzorii.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img