AcasăStiri nationaleProcurorul șef al DNA, Marius Voineag: Avem procurori care nu au întocmit...

Procurorul șef al DNA, Marius Voineag: Avem procurori care nu au întocmit nicio acuzare / Salariile noastre au crescut, suntem bine plătiți și trebuie să dăm ceva înapoi / DNA a obținut câștig de cauză în două cazuri în care a aplicat decizia CJUE privind prescripția

Procurorul șef DNA recunoaște: DNA nu a avut succes decât în 2 acțiuni anticorupție!

Procurorul șef al DNA, Marius Voineag, a recunoscut fără menajamente că procurorii anticorupție au obținut victorie în doar două acțiuni în care au invocat decizia CJUE privind prescripția. Mai mult, aceștia promit să recurgă la această invocare doar în fazele ulterioare ale proceselor, făcând deliciul avocaților apelurilor și recursurilor.

”Să invocăm CJUE numai pe la sfârșitul proceselor. Asta e noua noastră strategie, căci e mai simplu să aruncăm în joc wildcard-ul CJUE când ne cam fiind să ne asumăm erorile noastre. E o tactică foarte inteligentă, să ne consumăm resursele pe urmăririle penale doar când simțim că mai putem păcăli pe cineva”, a dezvăluit Voineag pentru G4Media.ro.

Pe de altă parte, Voineag a mărturisit că DNA își freacă palmele de bucurie la gândul că poate evita trimiterea în judecată a dosarelor prescrise, considerând-o ”munca în zadar”. Cu alte cuvinte, lăsăm hoții să scape pentru că nu merită efortul de a-i trage la răspundere! O atitudine de-a dreptul revoltătoare!

„Așteptăm să vedem cum se comportă Înalta Curte de Casație și Justiție, că nu de alta, dar nu vrem să ne compromitem recordul impecabil de eșecuri. Ca să fim cinstiți, nu ne pasă de justiție și de lupta împotriva corupției, important e să dăm bine pe hârtie!”, a adăugat Marius Voineag.

Încercăm să ne reconfortăm cu ideea că Justiția română e precum un omagiu adus șmecheriei și impunității! Sursa:

Must Read

spot_img