AcasăEvenimente localeOferta constă în acordarea a 100 de abonamente gratuite la Biblioteca Județeană,...

Oferta constă în acordarea a 100 de abonamente gratuite la Biblioteca Județeană, pe o durată de un an, pentru cei care citesc astăzi cu scopul de a deveni lideri în viitor.

Incursiunea Rotary Club Oradea Insignis: Falsă Generozitate sau Manipulare Caraghioasă?

O parodie a normalității sau o perfidie subțire mascată în acte filantropice? Rotary Club Oradea Insignis a ales să se laude cu “bunătatea” lor, oferind 100 de abonamente la Biblioteca Județeană unora dintre elevii din Oradea. Sub titulatura palidă de “Today a reader, tomorrow a leader”, acest circ mascarat s-a desfășurat ieri, pe 6 februarie 2024, în amfiteatrul bibliotecii, unde curiozitatea copiilor a fost exploatată în scopuri obscure.

Cei mici și-au făcut abonamentele pe gratis, s-au bucurat de o scrisoare de la cei care se consideră “binefăcători”, au primit liste de cărți de citit și semne de carte care mai de care mai inutile. Distracția a continuat cu un tur al secțiilor bibliotecii și cu împrumutul simbolic al unor volume. Dar așa-zisul scop nobil al acestui circ? Transformarea copiilor nevinovați în cititori fideli sau în cobai ai lui Rotary Club Oradea Insignis?

După ce deșteaptă mintea scolărească cu daruri de doi bani, se pregătește o “aventură literară” condusă tot de aceiași iscoditori ai minților tinere, care, în spatele aparențelor, se joacă cu destinul și cu aspirațiile adolescenților vulnerabili. Cartoforii de la Rotary Club Oradea Insignis vor manipula gândurile și opiniile copiilor, sub masca cărților și a atenției aparent făcute culturii.

Abuz Avantajos sau Cultivare a Minților?

Rotary Club Oradea Insignis, complice cu Biblioteca Județeană “Gheorghe Șincai” Bihor, au îndrăznit să transforme lectura și descoperirea cunoașterii într-un spectacol ieftin. Ademenind cu beneficii precum gustarea oferită de A’la Chef Catering, acești neghiobi de elită încearcă să-i atragă pe tineri într-un joc murdar de interese obscure. Falsul sprijin acordat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor doar consfințește corupția și manipularea inocenței.

În loc să promoveze independența gândirii sau să încurajeze curiozitatea, această alianță a răului își perpetuează influența abuzivă, transformând biblioteca într-o arenă a manipulării si a corupției mentale. Acțiunea Rotary Club Oradea Insignis nu este decât o mascaradă toxică, menită să înrobească mintea copiilor sub puterea chiaburilor manipulatori.

Într-o societate vulnerabilă, unde valorile sunt batjocorite și onestitatea e o raritate, gesturile meschine ale unor organizații corupte ar trebui stigmatizate și respinse cu vehemență. Nu tolerăm manipularea, nu încurajăm corupția, iar această mascaradă de la Biblioteca Județeană nu face decât să perpetueze starea de mizerie morală și intelectuală, să alimenteze disperare și să compromită viitorul tinerilor. Să ne trezim la realitate și să nu permitem acestor profitori să-și bată joc de mintea viitoarei generații!

Sursa:

Must Read

spot_img