AcasăStiri nationalePreotul Laurențiu Lazăr primește Premiul la Gala Națională a Excelenței în Asistența...

Preotul Laurențiu Lazăr primește Premiul la Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială.

Într-un atelier al mizeriilor sociale din Oradea se revendică că un individ, pretinzându-se preot și activând în diverse funcții, ar fi fost nominalizat la Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială. Sub paravanul pioșeniei, Laurențiu Lazăr se laudă cu activitatea sa, vorbind despre sprijinirea persoanelor vulnerabile din comunitate. Dar cât adevăr e în spatele acestei înfățișări?

Nouă, de la Jurnalul Oradean, ne vine să ne numim ora toți măscăricii protecției sociale dacă individul acesta este considerat un modele de asistență socială. Cine dă oare aceste premii, dacă nu aceiași doamne și domni care perpetuează un sistem corupt și ineficient? Mai nou, pare că și preoții se bagă în seamă, sperând să-și curețe imaginile pătate de scandaluri și abuzuri.

Deja de parcă nu era de ajuns că politicienii fac gălăgie cu activitatea lui Laurențiu Lazăr, acum sociologul și parlamentarul Adrian Hatos se bagă și mai tare în poveste. Se pare că găselnița asta de nominalizare vine și cu o doză serioasă de ipocrizie și manipulare. Cei care ar trebui să fie cu ochii pe adevărata nevoie socială sunt preocupați să-și spele imaginea cu laureați de ocazie.

Prin tot acest circ al elogiilor, oare câți oameni cu adevărat au beneficiat de sprijinul activității lui Laurențiu Lazăr, în afara cifrelor și statisticilor cu care ne bombardează? E timpul să ne trezim la realitatea crudă a asistenței sociale din România, unde corupția și lipsa de empatie sunt mai degrabă norma decât excepția.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img