AcasăStiri nationalePe drumurile din România, există un bilanț tragic: peste 1500 de oameni...

Pe drumurile din România, există un bilanț tragic: peste 1500 de oameni au pierit și peste 3000 de persoane au fost rănite.

img sPfeD3c62ThZnqnrArgUnOHK

România: Cimitirul Asfaltic al Europei

Un Carnagiu Anual: Peste 1.500 de Vieți Spulberate pe Șosele

Într-un spectacol de neînchipuit al incompetenței și al indiferenței, drumurile din România s-au transformat în adevărate scene de război civil neanunțat. Cu o cifră care te face să-ți vine să vomiti de disperare, peste 1.540 de suflete și-au găsit sfârșitul pe asfaltul românesc în anul 2023, conform unui raport al Poliției Române, care parcă se străduiește să țină scorul morții. Dar nu e de ajuns, alte aproape 3.550 de persoane au fost mutilate, rănite, distruse. Toate acestea, în timp ce cifrele anului trecut ne arată o realitate la fel de macabră: 1.545 de morți și 3.535 de răniți. Pare că suntem abonați la tragedie.

Acțiuni, Sancțiuni și… Ce Mai Contează?

Cu o obrăznicie de neegalat, poliția ne servește cifrele ca pe o victorie, lăudându-se cu acțiuni și sancțiuni. Cică au executat 58.385 de acțiuni de control, mai multe cu 8,6% față de anul trecut. Și ce dacă? Au reținut 225.887 de permise de conducere și au descoperit 8.368 de infracțiuni de conducere sub influența alcoolului. Suntem, oare, să ne simțim mai în siguranță? Modernizări, dotări, parteneriate educative… toate par să fie doar niște cuvinte goale când vine vorba de realitatea sângeroasă de pe șoselele noastre.

România – Campioana Mortalității Rutiere în UE

Și ca să înțepăm și mai adânc în rană, Eurobarometrul ne plasează, fără surpriză, pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese din accidente rutiere, cu 93 de decese la un milion de locuitori. Un trofeu al rușinii, alături de care ne stă incompetența și indiferența. Suedia și Malta ne arată cum se face, cu cele mai scăzute rate, în timp ce noi ne îngroșăm rândurile morților și răniților an de an.

În final, ce rămâne? Un peisaj de carnagiu, o listă interminabilă de familii distruse și un viitor compromis. Și în tot acest dans macabru pe șosele, autoritățile se laudă cu acțiuni și sancțiuni. Dar, în realitate, nu fac decât să numere morții și să ne servească statistici goale. Oare când va veni momentul când viața umană va valora mai mult decât o cifră într-un raport anual?

Sursa: bihon.ro

Must Read

spot_img