AcasăStiri nationaleNoua Casă 2024: Tarife mai ridicate pentru locuințe mai mici

Noua Casă 2024: Tarife mai ridicate pentru locuințe mai mici

img Mv0PWykQuriCq4hPsoFWR9yU

Guvernul ne „Ajută” iar: Mai Multă Datorie pentru Case Pe Care Nu Ni le Putem Permite

Un Plafon de Vis, dar Realitatea e un Coșmar

Așa-zisul ajutor guvernamental sub formă de programul „Noua Casă” ni se vinde ca o binefacere divină, dar e mai degrabă o glumă proastă. Guvernul a hotărât să continue această farsă cu un plafon de garanții de 1 miliard de lei, promițând acces la locuințe „accesibile”. Ha! Valoarea maximă a creditului pe care ți-l aruncă în brațe este de 66.500 euro pentru o cutie de chibrituri care se pretinde a fi locuință, cu prețul de până la 70.000 euro. Și pentru aceasta, ar trebui să scotocim după mărunțișul de 3.500 de euro ca avans. Cât despre palatul de 140.000 de euro, pregătește-te să vinzi un rinichi pentru avansul de 21.000 de euro.

Realitatea Păcălelii: Case Inaccesibile și Salarii de Mizerie

Un simplu tur virtual pe internet și te lovești de realitatea cruda: cu excepția unui bârlog în mijlocul câmpului, găsești cu greu ceva decent sub 70.000 de euro. În Oradea, de exemplu, un apartament cu două camere într-un bloc nou te lasă fără cel puțin 100.000 de euro din buzunar. Și să nu uităm de faptul încântător că, pentru a te „califica” pentru acest cadou otrăvit, trebuie să ai un venit de cel puțin 5.400 de lei, adică mai mult decât încasează jumătate din țară. Dacă prin absurd reușești, pregătește-te să plătești o rată lunară care te va lăsa fără pâine pe masă.

Un Deceniu de Iluzii: „Noua Casă”, Vechile Povesti

De la lansarea programului „Prima Casă”, acum un deceniu, s-au acordat peste 333.000 de garanții, cu promisiuni de zeci de miliarde de lei, susținând credite care mai de care mai „accesibile”. Doar că realitatea e alta: în 2023, cu toate aceste „ajutoare”, numărul de garanții acordate abia a trecut de 1.900, un semn clar că ceva pute în regatul Danemarcei. Majoritatea celor care au fost proștiți să creadă în acest program sunt tineri, speranța națiunii, care acum sunt îngropați în datorii pentru un acoperiș deasupra capului.

Sursa: bihon.ro

Must Read

spot_img