AcasăStiri nationaleNoua prognoză meteorologică pentru următoarele două săptămâni.

Noua prognoză meteorologică pentru următoarele două săptămâni.

Caniculă sufocantă și nopți tropicale în Crișana

Administrația Națională de Meteorologie a lansat un avertisment sever pentru următoarele două săptămâni, cu o accentuare a temperaturilor extreme în regiunea Crișana, inclusiv în Bihor. Se preconizează că valul de căldură va atinge niveluri insuportabile, temperaturile maxime urmând să oscileze între 35 și 37 de grade Celsius. Mai grav, între 11 și 13 iulie, mercurul din termometre ar putea sări chiar și peste aceste valori.

Nopți de foc și zile de coșmar

Pe lângă zilele de foc, nopțile nu vor aduce nicio alinare. Conform prognozelor, minimele nocturne se vor situa între 20 și 23 de grade Celsius, transformând majoritatea nopților în adevărate sesiuni tropicale. Această situație de urgență meteorologică a determinat emiterea unui nou cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat pentru județul Bihor, începând cu ziua de luni.

Ușoară răcorire după 15 iulie, dar nu scăpăm de caniculă

Deși după 15 iulie se estimează o ușoară scădere a temperaturilor, aceasta nu va aduce o schimbare semnificativă a confortului termic. Temperaturile maxime vor fluctua între 31 și 35 de grade Celsius, iar după-amiezile vor continua să fie caniculare, în special la câmpie. Minimele nocturne vor scădea ușor, situându-se între 16 și 20 de grade Celsius.

Ploi de vară, o raritate

Pe lângă căldura asfixiantă, seceta va fi o altă problemă. Regimul pluviometric va fi deficitar în următoarele săptămâni. În prima săptămână sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată, dar acestea vor fi mai degrabă excepția decât regula. În continuare, probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată, dar ploile vor lipsi în mare parte.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img