AcasăStiri nationaleGabriel Resources a contestat decizia referitoare la Roşia Montană.

Gabriel Resources a contestat decizia referitoare la Roşia Montană.

Controversa Tribunalului în Cazul Roșia Montană

Într-un recent scandal juridic, compania canadiană Gabriel Resources a pus sub semnul întrebării integritatea și independența a doi membri ai tribunalului care a judecat cazul Roșia Montană. Această contestare vine în urma unei decizii care a favorizat România, obligând compania să plătească sume considerabile. Concret, statul român are de recuperat 1 milion de euro, aproape 1 milion de dolari și 30 de milioane de Lei de la firma canadiană.

ANAF Intervine Asupra Acțiunilor Gabriel Resources

Într-o mișcare decisivă, ANAF a blocat vânzarea acțiunilor companiei Gabriel Resources, în urma pierderii procesului privind exploatarea aurului de la Roșia Montană. Această acțiune subliniază seriozitatea cu care autoritățile române își propun să recupereze datoriile. Mai mult, România are de recuperat încă 10 milioane de dolari de la compania canadiană, sumă care reflectă gravitatea situației și determinarea statului de a-și apăra resursele naturale și interesele.

Reacția Oficială a Premierului Marcel Ciolacu

Confirmând tensiunile și mizele ridicate ale acestui caz, premierul Marcel Ciolacu a intervenit, confirmând informațiile privind blocarea acțiunilor și sumele implicate. Această confirmare de la cel mai înalt nivel politic nu face decât să accentueze importanța pe care guvernul o acordă protejării patrimoniului național și aplicării legii.

Sursa

Must Read

spot_img