AcasăSportOrădeanca Vanessa Rogojan a câștigat bronz la Campionatul Balcanic de judo pentru...

Orădeanca Vanessa Rogojan a câștigat bronz la Campionatul Balcanic de judo pentru copii din Macedonia de Nord.

Vanessa Rogojan, Eroina Bronzului Balcanic la doar 11 ani!

Într-o lume dominată de competiții acerbe, Vanessa Rogojan, o tânără judoka din Oradea, a reușit să strălucească la Campionatul Balcanic pentru copii sub 13 ani, aducând acasă medalia de bronz. Acest eveniment prestigios a avut loc în Bitola, Macedonia de Nord, și a atras participanți din opt țări diferite, inclusiv România, Turcia și Bulgaria.

Un parcurs de luptătoare

Reprezentând Clubul LPS – Champions Oradea, Vanessa a concurat în categoria de 32 kg și, deși a început cu o înfrângere, nu s-a lăsat descurajată. Pierderea inițială în fața unei sportive din Bosnia – Herțegovina nu a fost decât un mic obstacol. Determinarea ei a fost evidentă în meciurile de recalificare, unde a învins adversare din Turcia și Bulgaria, culminând cu o victorie răsunătoare împotriva compatrioatei Bianca Ludvig pentru bronz.

Contrastul experiențelor

Pe de altă parte, Matei Bușanu, colegul ei de club, a avut mai puțin noroc, fiind eliminat în prima rundă de un competitor bulgar. Aceste rezultate mixte subliniază natura imprevizibilă și provocările sporturilor de contact la nivel juvenil.

Performanță națională remarcabilă

Antrenorul Alexandru Goncearenco a subliniat importanța Campionatului Balcanic ca fiind una dintre cele mai cruciale arene pentru tinerii judoka. Sub îndrumarea sa, alături de Dan Fâșie și Andreea Mateaș, tinerii sportivi au demonstrat că vârsta este doar un număr, Vanessa fiind mai tânără decât majoritatea concurenților. Performanța generală a echipei României a fost impresionantă, clasându-se pe locul trei pe națiuni, cu un total de 15 medalii.

Un viitor promițător

Rezultatele obținute de Vanessa Rogojan și echipa română la Campionatul Balcanic sunt un semnal clar că tânăra generație de judoka are potențialul de a domina pe scenele internaționale în anii următori. Cu astfel de performanțe, viitorul sportului românesc în judo arată mai luminos ca niciodată.

Sursa

Must Read

spot_img