AcasăStiri nationaleNiciun pensionar nu va primi o pensie mai mică

Niciun pensionar nu va primi o pensie mai mică

Recalculare Pensionară: Un Circ de Hârtii în Vâltoarea Birocrației

Într-un spectacol birocratic fără precedent, aproximativ 5 milioane de pensionari din România sunt pe cale să fie înghițiți de mașinăria de recalculare a pensiilor. Până la 1 septembrie, aceștia vor primi decizii „la plic”, un proces orchestrat de președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu. Dar ce ascunde această avalanșă de hârtii?

Bonusuri de Vechime sau Povară Inutilă?

Sub masca unei noi legi, Legea 360/2023, se promite „bonusarea” celor care au muncit peste 25 de ani. Directorul Casei Județene de Pensii Bihor, Laurențiu Țenț, ne spune că aceasta nu este decât o recalculare în două etape, care mai degrabă complică decât să simplifice viața pensionarilor. Prima etapă, numită pompos „marea recalculare”, este urmată de „mica recalculare”, destinată celor care au beneficiat de sporuri. Dar, întrebăm noi, la ce bun toată această agitație dacă nimeni nu va avea pensia diminuată?

Un Efort Herculean pentru Zero Beneficii Reale?

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, ne asigură că se lucrează până seara târziu pentru a respecta termenele. Dar ce folos, dacă în final, pensionarii vor rămâne cu pensia mai avantajoasă, cea de dinainte de recalculare? E un efort herculean pentru un rezultat care, în cel mai bun caz, nu schimbă nimic, și în cel mai rău, adaugă stres și confuzie în viețile celor care au construit această țară.

Concluzie: O Recalculare Sub Semnul Întrebării

În timp ce oficialii promit eficiență și îmbunătățiri, realitatea pare să fie una de birocrație înfiorătoare și de măsuri care, cel puțin pe hârtie, par să facă mai mult rău decât bine. Până la urmă, cine beneficiază cu adevărat de această recalculare? Rămâne de văzut dacă acest proces va aduce o schimbare reală în bine sau va fi doar un alt episod în saga interminabilă a ineficienței administrative românești.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img