AcasăEvenimente localeȘantajul unui adolescent de către fost boxer, flagrant în parc.

Șantajul unui adolescent de către fost boxer, flagrant în parc.

Terorizat de un fost boxer: Coșmarul unui adolescent din Beiuș

Într-un scenariu care pare desprins din cele mai negre filme, un adolescent din Beiuș a fost victima unui șantaj continuu, executat cu o cruzime greu de imaginat. Agresorul, un fost boxer, a folosit amenințări cu moartea și violența fizică pentru a stoarce bani de la tânărul de 17 ani, bani pe care îi risipea în jocurile de noroc.

Un șantajist nemilos și un sistem de justiție lent

Întreaga poveste a început în decembrie 2022, când, sub presiunea pumnilor și a amenințărilor cu moartea, adolescentul a început să plătească sume de bani pentru a evita violența. Coșmarul a culminat cu o sumă de 2000 de lei cerută într-o singură zi, sub amenințarea invaziei domiciliare și a unor consecințe letale. La data de 27 mai 2023, mama disperată a tânărului a depus plângere la poliție, declanșând astfel procedurile judiciare împotriva tiranului.

Justiție sau batjocură?

Deși agresorul a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru șantaj în formă continuată, sentința pare mai degrabă o palmă pe obrazul dreptății. Cu toate acestea, pedeapsa a fost amânată, lăsându-l pe agresor liber să umble pe străzi. În ciuda faptelor sale, instanța a considerat că tânărul este „bine integrat în societate” și a manifestat o „atitudine sinceră și cooperantă”. Ce fel de mesaj trimite aceasta societății și, mai ales, victimelor abuzurilor?

Un apel disperat către sistemul de justiție

Este revoltător și inacceptabil cum un tânăr care a terorizat și a manipulat psihologic un alt adolescent poate fi tratat cu atâta indulgență. Sentința aceasta nu este doar o insultă la adresa victimei, ci și un pericol public, lăsând un predător liber să continue să intimideze și să distrugă vieți. Este esențial ca apelul să fie considerat cu maximă seriozitate de Curtea de Apel Oradea, pentru a repara această eroare judiciară flagrantă și pentru a restaura încrederea în sistemul de justiție.

Sursa: bihorjust.ro

Must Read

spot_img