AcasăStiri localeFermierii bihoreni pot accesa 1,5 milioane euro pentru utilaje agricole.

Fermierii bihoreni pot accesa 1,5 milioane euro pentru utilaje agricole.

Oportunitate de Aur sau Capcană Financiară?

Se deschide vânătoarea de fonduri! Fermierii din Bihor sunt chemați să-și umple buzunarele cu peste 310 milioane de euro pentru achiziția de utilaje agricole. Atenție însă, dragi agricultori, nu este totul lapte și miere! Vă puteți depune cererile de finanțare începând cu 25 iunie 2024, ora 09:00, pe site-ul oficial al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, www.afir.ro, dar fiți vigilenți! Termenul limită este 24 septembrie 2024, ora 16:00. Nu lăsați timpul să vă ia prin surprindere!

Detalii și Capcane Ascunse

Directorul AFIR Bihor, Cristian Buzlea, anunță cu surle și trâmbițe lansarea acestei sesiuni de finanțare sub masca submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”. Dar haideți să analizăm ce nu se spune! Pragul de calitate pentru prima etapă de depunere a cererilor este de 90 de puncte pentru toate culturile, 75 pentru sfecla de zahăr și 88 pentru formele asociative. Pare generos, nu? Dar, pe măsură ce sesiunea avansează, pragul scade dramatic până la un minim de 56/32/44 de puncte în ultima etapă lunară. Ce se întâmplă, domnule Buzlea, ne jucați pe degete?

Concluzii

Agricultorii bihoreni, fiți pe fază! Această „oportunitate” poate fi o sabie cu două tăișuri. Informați-vă bine, calculați-vă riscurile și nu vă lăsați amăgiți de cifrele astrale. Fondurile sunt generoase, dar condițiile sunt stricte și pot fi chiar capcane ascunse în detaliile fine. Nu vă grăbiți să semnați nimic fără o analiză amănunțită!

Sursa

Must Read

spot_img