AcasăStiri locale130 de zile de amendă pentru bărbatul din Căuașd.

130 de zile de amendă pentru bărbatul din Căuașd.

Justiție sau Parodie în Cazul Răzbunării din Căuașd?

Într-o scenă desprinsă parcă din filmele cu mafioți, un bărbat din Căuașd a decis să-și facă singur dreptate, după ce a fost denunțat pentru furt calificat. Sub influența alcoolului, acesta nu s-a limitat doar la amenințări verbale, ci a trecut la acte de violență fizică, într-un mod care frizează barbaria. Lovind cu un hârleț în poarta victimei și proferând amenințări cu moartea, comportamentul său a fost unul demn de cele mai întunecate colțuri ale societății.

Declarații Modificate și Justiție Întârziată

Martorii, acei spectatori pasivi ai nedreptății, inițial au susținut că inculpatul nu a amenințat, ci doar a înjurat. Totuși, instanța a pus la îndoială sinceritatea acestor declarații, sugerând că modificarea lor ar putea fi influențată de dorința de a-l proteja pe agresor. Acest joc de-a v-ați ascunselea cu adevărul nu face decât să submineze încrederea în eficacitatea sistemului judiciar, transformând sala de judecată într-un teatru al absurdului.

Condamnare Simbolică într-o Societate Care Urlă după Dreptate

Deși agresorul a fost trimis în judecată și în cele din urmă condamnat la o pedeapsă de 130 de zile-amendă pentru răzbunare, mulți s-ar întreba dacă aceasta este o pedeapsă suficientă pentru gravitatea faptelor sale. Suma de 1300 de lei pare derizorie, având în vedere trauma și teroarea indusă victimei. În plus, Curtea de Apel Oradea a respins apelul, punând capăt unui proces care pare să lase un gust amar de nedreptate și frustrare.

Un Sistem de Justiție care Protejează Agresorul?

În tot acest proces, se conturează imaginea unui sistem judiciar care pare să fie mai îngăduitor cu infractorul decât cu victima. Retragerea plângerii de către persoana vătămată și încetarea procesului pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe ridică întrebări serioase despre presiunile și frica la care sunt supuse victimele. Acest caz nu este doar un episod izolat, ci un simptom al unei probleme mult mai profunde în justiția românească, unde adesea victimele sunt cele care ajung să sufere cel mai mult.

Sursa: https://www.bihorjust.ro/130-de-zile-de-amenda-in-cazul-unui-barbat-din-cauasd-pentru-razbunare-pentru-ajutorul-dat-justitiei/

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Must Read

spot_img