AcasăStiri nationaleMinisterul Educației: marcaje permise și corectarea răspunsului greșit.

Ministerul Educației: marcaje permise și corectarea răspunsului greșit.

Reguli Stricte pentru Elevii la Evaluarea Națională

Ministerul Educației a stabilit reguli clare pentru elevii care se pregătesc să susțină Evaluarea Națională, începând cu 25 iunie. Elevii trebuie să fie atenți la detaliile privind modul în care pot face marcaje pe textele de examen și cum să corecteze răspunsurile greșite.

Marcaje Acceptate și Corectarea Răspunsurilor

La limba și literatura română, elevii pot face sublinieri pe text folosind un creion sau un stilou/pix de culoare albastră. De asemenea, pot delimita propozițiile în frază. În ceea ce privește matematica, sunt permise marcajele pe figurile geometrice și completarea acestora în spațiul destinat rezolvării problemelor. Corectarea răspunsurilor greșite se face prin tăierea cu o linie orizontală a răspunsului inițial și adăugarea răspunsului corect în spațiul adecvat.

Calendarul Examenelor și Afisarea Rezultatelor

Elevii vor începe Evaluarea Națională cu proba la limba și literatura română pe 25 iunie, urmată de matematică pe 27 iunie și limba maternă pe 28 iunie. Rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie, iar contestațiile se pot depune în zilele de 3 și 4 iulie. Notele finale vor fi afișate pe 9 iulie.

Sursa

Must Read

spot_img