AcasăStiri nationaleDoar 58% dintre candidați din Bihor au luat note peste 5 la...

Doar 58% dintre candidați din Bihor au luat note peste 5 la Bacalaureat la limba română.

Proba la limba română le-a dat bătăi de cap elevilor din Bihor, la simularea examenului de Bacalaureat

Conform Inspectoratului Școlar, 58% dintre elevii bihoreni au luat note peste 5 la această evaluare. La examenul de limba maternă, note peste 5 au luat 76% dintre elevi, la proba obligatorie a profilului – 60%, iar la proba la alegere 70%.

„Rezultatele vor fi comunicate individual și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, a transmis, vineri, IȘJ Bihor.

La nivel național, rezultatele elevilor sunt ceva mai bune: rata de promovare la examenul de limba română este de 60%, la limba maternă de 84%, iar la proba obligatorie și la cea la alegere de câte 64%

Potrivit Ministerului Educației, școlile vor obține borderourile asociate fiecărei evaluări până cel târziu la data de 20 martie, iar profesorii vor avea acces la ele, pentru a putea dezbate cu elevii greșelile făcute.

Cât despre modalitatea de comunicare a rezultatelor, Ministerul Educației a transmis că face demersuri pentru dezvoltarea platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul școlar viitor, elevii să le vadă pe site-ul dedicat, așa cum văd rezultatele examenelor naționale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!

Sursa: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/rezultatele-simularii-la-bacalaureat-in-bihor-doar-58-dintre-candidati-au-luat-note-de-peste-5-la-limba-romana-185111.html

Must Read

spot_img