AcasăStiri localeInvestiție de 12 milioane de lei în Sântandrei

Investiție de 12 milioane de lei în Sântandrei

Valoarea proiectului este de 12,026,593.47 lei cuTVA

Proiectul viitorului centru cultural multifuncțional și de tineret a fost depus azi spre finanțare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest. Va fi un spațiu necesar localnicilor din Sântandrei, un loc destinat vieții culturale a comunității, loc de întâlnire, socializare, un spațiu care va găzdui diverse activități și evenimente locale.

Centrul va putea găzdui evenimente culturale

Expoziții de artă locală, spectacole de teatru și muzică, ateliere creative, proiecții de film, precum și activități de dezvoltare personală și educație non-formală destinate tinerilor. Proiectul de construcție a acestui centru cultural multifuncțional și de tineret în comuna noastră reprezintă o necesitate și evidențiază un angajament puternic față de sustenabilitate și inovație. Prin implementarea practicilor eco-friendly și a tehnologiilor inovatoare în construcția centrului, se urmărește reducerea consumului de energie și a emisiilor de carbon, conform angajamentului UE pentru combaterea schimbărilor climatice.

Obiectivul european privind coeziunea socială și incluziunea

Proiectul are în vedere promovarea diversității culturale și sociale prin facilitarea accesului tuturor categoriilor de cetățeni la activități culturale și educaționale, susținând astfel obiectivul european privind coeziunea socială și incluziunea. Acest obiectiv nu numai că îmbogățește peisajul cultural local, ci răspunde și nevoilor europene de dezvoltare urbană durabilă, constituind o contribuție semnificativă la direcțiile europene. Primarul Ioan Mărcuș a subliniat că acest centru va facilita educația continuă și învățarea, stimulând creativitatea și implicarea civică, promovând socializarea și coeziunea comunitară.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img