AcasăStiri nationaleDoar 58% dintre candidați au luat note peste 5 la limba română.

Doar 58% dintre candidați au luat note peste 5 la limba română.

Proba la limba română le-a dat bătăi de cap elevilor din Bihor, la simularea examenului de Bacalaureat.

Conform Inspectoratului Școlar, 58% dintre elevii bihoreni au luat note peste 5 la această evaluare. La examenul de limba maternă, note peste 5 au luat 76% dintre elevi, la proba obligatorie a profilului – 60%, iar la proba la alegere 70%.
„Rezultatele vor fi comunicate individual și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, a transmis, vineri, IȘJ Bihor.

La simularea Bacalaureatului au participat 3.835 de elevi din Bihor, din totalul de 4.056 candidați.

Notele obținute de liceeni la simulare nu se trec în catalog decât la solicitarea scrisă a acestora. În perioada următoare, școlile care au organizat simularea la Bacalaureat vor trebui să transmită Inspectoratului Școlar un raport de analiză și un plan de măsuri pentru optimizarea rezultatelor.

Sub media națională

La nivel național, rezultatele elevilor sunt ceva mai bune: rata de promovare la examenul de limba română este de 60%, la limba maternă de 84%, iar la proba obligatorie și la cea la alegere de câte 64%. Potrivit Ministerului Educației, școlile vor obține borderourile asociate fiecărei evaluări până cel târziu la data de 20 martie, iar profesorii vor avea acces la ele, pentru a putea dezbate cu elevii greșelile făcute.

Despre comunicarea rezultatelor

Ministerul Educației face demersuri pentru dezvoltarea unei platforme de evaluare digitalizată, astfel încât, din anul școlar viitor, elevii să poată vedea rezultatele examenelor naționale pe site-ul dedicat. Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img