AcasăEvenimente localeInvestiție de 12 milioane lei în centru cultural Sântandrei

Investiție de 12 milioane lei în centru cultural Sântandrei

12 milioane de lei pentru un centru cultural multifuncțional și de tineret

Valoarea proiectului se ridică la 12,026,593.47 lei cu TVA, iar imobilul va fi amplasat pe str. Parcului nr. 2. Acest proiect viitor va avea ca scop crearea unui centru cultural multifuncțional și de tineret în Sântandrei, un spațiu vital pentru comunitate, dedicat vieții culturale locale, încurajând interacțiunea și conectarea între locuitori.

Ambițiosul proiect a fost depus recent spre finanțare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, urmărind să ofere un loc de întâlnire, manifestări culturale locale, ateliere creative și evenimente variate. Centrele culturale multifuncționale și de tineret au rolul de a aduce împreună comunitatea pentru a participa la activități culturale și educaționale, iar acesta nu face excepție.

Prin implementarea unor practici eco-friendly și a tehnologiilor inovatoare în construcția Centrului, se dorește reducerea consumului de energie și a emisiilor de carbon, aliniindu-se astfel la angajamentele Uniunii Europene pentru combaterea schimbărilor climatice.

Primarul Ioan Mărcuș a subliniat importanța acestui proiect, afirmând că acesta reprezintă o contribuție semnificativă la dezvoltarea urbană durabilă, promovând diversitatea culturală și socială și susținând coeziunea comunitară. Va fi un loc care va stimula creativitatea, educația continuă și implicarea civică, având un impact pozitiv atât la nivel local, cât și european.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img