AcasăStiri nationaleDelia Claudia Sabău, propusă procuror general adjunct pentru 6 luni.

Delia Claudia Sabău, propusă procuror general adjunct pentru 6 luni.

Manevre în Justiție: Prolungarea Mandatului Procurorului General Adjunct Delia Sabău

Într-un vârtej de decizii care mai de care mai opace, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pare să joace un joc periculos cu funcțiile de top din justiția română. Ultima mutare? Prolungirea mandatului doamnei Delia Sabău, procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Inițial numită pentru o perioadă de șase luni în ianuarie 2024, Sabău, venită din Satu Mare, pare să fie o piesă de rezistență în puzzle-ul judiciar bihorean.

De la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor la Parchetul Curții, traseul doamnei Sabău ar putea fi interpretat ca o ascensiune fulminantă sau ca o manevră strategică, în funcție de cine pune întrebările și cine răspunde. Dar oare ce se ascunde în spatele acestor prelungiri de mandate? Este oare justiția română un teren de joc pentru cei puternici, unde pionii sunt mișcați pe tabla de șah după bunul plac al unor interese obscure?

Este vital ca aceste întrebări să fie puse și să se caute răspunsuri, pentru că, în final, ceea ce este în joc aici nu este doar cariera unui procuror, ci integritatea întregului sistem judiciar. Oare cetățenii își mai pot pune speranța într-un sistem echitabil când astfel de întrebări rămân fără răspuns?

În săptămâna ce urmează, ochii vor fi ațintiți asupra Secției pentru procurori a CSM, așteptând să vedem dacă scenariul se va repeta, sau dacă se va opta pentru o schimbare de narativă în favoarea transparenței și meritocrației. Dar, indiferent de rezultat, întrebările rămân, iar răspunsurile sunt așteptate cu nerăbdare.

Sursa: bihorjust.ro

Must Read

spot_img