AcasăEvenimente localeValuri de bine la Swimathon Oradea: Peste 350 de participanți pentru 16...

Valuri de bine la Swimathon Oradea: Peste 350 de participanți pentru 16 cauze caritabile.

Swimathon Oradea: Un Val de Generozitate Fără Precedent

Ediția a XII-a a Swimathon Oradea a depășit toate așteptările, stabilind un nou record de participare și donații. Peste 350 de înotători au luat startul în competiția de înot, în timp ce tribunele bazinului olimpic din Oradea erau pline ochi de susținători entuziasmați. Gălăgia și energia lor se puteau simți de la distanță, transformând evenimentul într-o adevărată sărbătoare comunitară.

Susținere Impresionantă din Partea Comunității

Claudia Abrudan, directoarea executivă a Fundației Comunitare Oradea, a fost uimită de numărul mare de persoane care au venit să încurajeze înotătorii. „În public, avem un flux de persoane mai mare decât la edițiile trecute, aș zice chiar aproape dublu”, a mărturisit ea. Această participare masivă a avut un impact semnificativ asupra sumelor donate.

Impactul Donațiilor: Proiecte Caritabile de Amploare

Înotătorii nu doar că au demonstrat abilități remarcabile în apă, dar au și strâns fonduri pentru 16 proiecte caritabile vitale pentru comunitate. De la proiecte care oferă mese calde persoanelor defavorizate, până la finanțarea unor tabere la mare pentru copii orfani, fiecare leu donat va avea un impact profund. Suma impresionantă de aproape 900.000 de lei strânsă până acum reflectă generozitatea și angajamentul comunității.

O Cauză Emblematică: „Dăm Aripi Micuțului Angelman”

Unul dintre proiectele care a atras cele mai multe donații este dedicat lui Cezar, un băiețel de 4 ani din Oradea, afectat de sindromul Angelman. Acesta a strâns peste 152.000 de lei, fonduri care vor fi folosite pentru tratamentele necesare lui Cezar, oferindu-i o șansă la o viață mai bună. Incredibilul suport arătat pentru acest proiect subliniază compasiunea și solidaritatea comunității orădene.

Concluzii: O Comunitate Unită pentru Bine

Swimathon Oradea nu este doar un eveniment sportiv, ci o manifestare a spiritului comunitar, unde fiecare brațată în apă simbolizează speranța și ajutorul oferit celor în nevoie. Rezultatele acestei ediții demonstrează că, atunci când comunitatea se unește, pot fi depășite orice așteptări și pot fi realizate lucruri extraordinare.

Sursa

Must Read

spot_img