AcasăEvenimente localeCafeneaua Speranței din Oradea servește tineri cu dizabilități.

Cafeneaua Speranței din Oradea servește tineri cu dizabilități.

Revoluția Cafenelei Kandake din Oradea

În inima Oradiei, un nou model de afacere își face simțită prezența, zdruncinând normele convenționale ale pieței muncii. Cafeneaua Kandake, prima inițiativă de acest gen din oraș, își deschide larg porțile pentru persoanele cu dizabilități, oferindu-le nu doar un loc de muncă, ci și o platformă de afirmare și integrare socială.

O Echipă cu Povești de Viață Impresionante

Cornelia și Roland sunt inimile pulsând ale cafenelei. Fiecare cu povestea sa emoționantă, ei demonstrează că potențialul uman depășește orice barieră. Cornelia, o tânără cu dizabilități intelectuale, și Roland, un tânăr autist, formează o echipă de neînvins, gestionând cu succes fluxul de clienți și responsabilitățile zilnice.

Krisztina Bota – Pionierul din Spatele Scenei

Krisztina Bota, inima și sufletul acestui proiect, este un exemplu strălucit de altruism și dedicare. Motivată de dorința de a crea un mediu inclusiv pentru fiul său diagnosticat cu autism, Krisztina a transformat un vis în realitate. Cu o experiență vastă în activismul social, ea a fost catalizatorul care a adus conceptul de cafenea socială în Oradea, inspirându-se din modele internaționale.

Impactul Social și Viitorul

Cafeneaua Kandake nu este doar un loc unde se servește cafea, ci un spațiu vibrant de socializare, unde fiecare client contribuie la o cauză nobilă. Angajații, prin interacțiunea zilnică cu comunitatea, nu doar că își îmbunătățesc abilitățile sociale și profesionale, dar devin și ambasadori ai schimbării, influențând percepții și atitudini. Proiectul are ambiția de a se extinde, deschizând noi cafenele sociale în alte orașe, demonstrând că modelul de afaceri inclusiv este nu doar viabil, ci și necesar.

Sursa

Must Read

spot_img