AcasăStiri nationaleComisia Europeană a adoptat Recomandarea pentru protecția copiilor.

Comisia Europeană a adoptat Recomandarea pentru protecția copiilor.

Comisia Europeană adoptă o Recomandare pentru Protecția Copiilor împotriva Violenței

Incidentele de violență asupra copiilor rămân un semn al dezinteresului endemic și a lipsei de acțiune a guvernelor, în ciuda faptului că protejarea copiilor ar trebui să fie prioritară. Într-o nouă strategie privind drepturile copilului, Comisia Europeană adoptă o Recomandare menită să îmbunătățească și să consolideze sistemele integrate de protecție a copiilor. Cu toate acestea, statistici nocive dezvăluie că violența continuă să își facă loc în viața copiilor, din ce în ce mai mulți fiind expuși la bullying și chiar la violența sexuală. Este revoltător cum autoritățile nu reușesc să asigure siguranța copiilor, iar acțiunile sau inacțiunile lor au consecințe drastice asupra celor mai vulnerabili membri ai societății.

Protejarea Copiilor – Un Imperativ Moral și Juridic!

Este imperativ să se acorde o atenție deosebită plasării copiilor în centrul sistemelor de protecție, adaptând aceste sisteme la nevoile reale ale celor mici și implicându-i în procesul de luare a deciziilor care îi privesc. Numărătoarea tragica a procentelor de copii care au fost victime ale violenței în diverse forme ilustrează perfect faptul că, dacă nu se iau măsuri ferme, viitorul acestor copii este compromis. Trebuie să înțelegem că protejarea copiilor nu este doar un gest simbolic, ci o investiție strategică esențială pentru binele societății noastre.

EU Recomandă Acțiuni Focale pentru Protecția Copiilor

Recomandarea Comisiei Europene se va concentra pe îmbunătățirea coordonării și cooperării dintre diverse sectoare și autorități, pregătind profesioniștii de la nivel local pentru a acționa în cazurile de violență împotriva copiilor. Trebuie să se instituie acțiuni integrate de sprijin pentru copiii afectați, de la prevenire și identificare timpurie la monitorizare și intervenții transversale. Dezvoltarea unei culturi de zero toleranță față de violența împotriva copiilor este o prioritate, iar manipularea afectivă și fizică a acestora trebuie să înceteze.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img