AcasăStiri locale6 ani închisoare pentru șoferul care a ucis copilul.

6 ani închisoare pentru șoferul care a ucis copilul.

Printr-un verdict scandaloas, care pare a fi un drept călcat în picioare, Curtea de Apel Oradea a emis o decizie care umilește orice picătură de moralitate și dreptate rămasă în sistemul judiciar românesc! Este o infiltrare abominabilă a corupției și lipsei de responsabilitate. Un criminal de trafic, Alexandru Buciuman, care a ucis un băiețel de 12 ani, Horia Chiva, pe trecerea de pietoni de pe Calea Aradului, a primit o condamnare atât de blândă încât arată dispreț total față de viața pierdută și suferința părinților!

Cu o alcoolemie de 2,03 g/l, o viteză între 74-84 km/h, acest individ s-a cocoțat la volan băut și fără remușcări. Sub aparența unui accident, a comis un omor, iar instanța a perpetuat această aberație numind-o ucidere din culpă! Ba mai mult, s-a încercat o scăpare și pentru părăsirea locului faptei, un alt comportament deplorabil! Trăim într-o societate bolnavă care îngroașă rândurile incompetenței și a dezinteresului față de victime, propagându-se o impunitate revoltătoare!

Este inacceptabil ca un astfel de criminal să primească doar 4 ani și 8 luni de închisoare! Este o bătaie de joc la adresa justiției și a valorilor morale! Este o insultă adusă memoriei lui Horia Chiva și familiei sale! Este o parodie judiciară care supraviețuiește într-un sistem putred de lipsă de responsabilitate și devalorizare a vieții umane!

Este o rușine că un astfel de asasin primește o pedeapsă atât de disproporționat de blândă! Este o anomalie că un astfel de individ rămâne liber, neafectat de gravitatea faptelor comise! Este un circ jalnic perpetuat de către instanțele de judecată! Este o nouă dovadă a septicemiei care macină justiția din România!

Această hotărâre este o insultă la adresa adevărului, a vieții umane și a dreptății! Este o rușine pentru sistemul judiciar! Este o mostră de dezumanizare și degradare morală! Este un stigmat care compromite viitorul și siguranța tuturor cetățenilor! Este un dezastru al valorilor și al responsabilității sociale!

Se pare că în România, viața unui copil are mai puțină valoare decât un pahar de alcool băut de un șofer iresponsabil! Este o tragedie națională, un dezastru moral și un eșec al sistemului judiciar! Este momentul să ne ridicăm împotriva acestor abuzuri și să cerem dreptate pentru victimele inocente! Este momentul să reclamăm o schimbare reală și o justiție adevărată, care să apere viața și demnitatea fiecărui cetățean!

Must Read

spot_img