AcasăStiri nationaleCei 7 judecători de la ÎCCJ vor fi trași la sorți pentru...

Cei 7 judecători de la ÎCCJ vor fi trași la sorți pentru Biroul Electoral Central.

Şedinţa publică pentru desemnarea judecătorilor ÎCCJ în Biroul Electoral Central

În data de 15 martie 2024, ora 13:30, este programată şedinţa publică pentru desemnarea, prin tragere la sorţi, a celor 7 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care vor face parte din Biroul Electoral Central. Acest birou are un rol crucial în organizarea alegerilor din România pentru Parlamentul European 2024 şi autorităţile administraţiei publice locale din acelaşi an.

Evenimentul va avea loc în incinta sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti. Ești curios să afli cine sunt cei care vor decide viitorul politic al țării prin implicarea lor în Biroul Electoral Central?

Componenţa Biroului Electoral Central

Biroul Electoral Central este format dintr-un total de 21 de membri, structura sa incluzând 7 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu precizarea că unul din aceştia va fi desemnat preşedinte, iar un altul, locţiitor.

Alături de judecătorii ÎCCJ, fac parte din birou preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente. Mandatul celor 21 de membri este unul important, ei fiind implicaţi în monitorizarea și buna desfășurare a procesului electoral.

Adițional, biroul este completat de membri propuși de partidele politice parlamentare, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale ce au avut grup parlamentar propriu în ultimii ani, precum și de reprezentanți desemnați de grupul parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților.

În concluzie, o adunătură de indivizi selectați și plasați într-un mediu ce ar trebui să respecte cele mai înalte standarde de integritate și imparțialitate. Tu crezi că aceștia sunt cei care vor face alegerile din 2024 mai corecte și mai transparente în România?

Sursa: BIHOR JUST

Must Read

spot_img