AcasăStiri nationaleAsociațiile profesionale ale magistraților pot contesta deciziile privind numirea procurorilor conform dreptului...

Asociațiile profesionale ale magistraților pot contesta deciziile privind numirea procurorilor conform dreptului Uniunii.

Un atac direct la independența justiției: Asociațiile Profesionale ale Magistraților, o sperietoare a corupției!

La 5 august 2022, spășitorii din litigiul principal au dat buzna la Curtea de Apel Pitești (România) cu un tupeu de nedescris, cerând anularea unei măsuri vitale împotriva corupției. Ei, sub titulatura de asociații ale magistraților, s-au năpustit ca niște hieni asupra unui ordin care ar putea să le strice petrecerea, și anume desemnarea unor procurori ce vor ancheta cazurile murdare de corupție din înaltele sfere, inclusiv acțiunile dubioase ale judecătorilor și procurorilor.

Se văicăresc că reglementarea națională care dă viață acestui ordin este bătută în cuie de dreptul Uniunii, că nu le convine lor, marionetele legate de mâinile corupției ce-i hrănește, și că procurorul general ar fi trebuit să dea cu barda peste capul ei pervers. Le-a fost desființată secția de investigare a infracțiunilor din justiție, o mișcare menită să curețe gunoiul din curtea proprie și să dea la o parte controlul acestor vulpi, punându-l exclusiv în mâinile procurorilor special desemnați de procustoarea generală. Dar ei, urşii din pădure, nu vor să accepte decizia coerentă și responsabilă a procurorului general, ci se fac că plouă și cer pieptene gros pentru motive pur egoiste.

Instanța de trimitere aruncă în aer scuza rușinoasă a reclamanților, indicând că, conform prevederilor aburite ale normelor procedure românești, sugrumarea acestui abuz și-a găsit deja finalul preconizat de orice persoană oripilată. Dar acești ursuleți vor să rupă pădurea, invocând îndoiala asanasă cu privire la deciziile legate de numirea magistraților. Dar haideți să fim serioși, cine credeți că sunteți dumneavoastră, cântăreți de păsări într-o lume dominată de viței grasăți?

Fiecare încercare murdară a acestor asociații de-a convinge că au un interes public real este doar ca o bătaie de cap în fața faptelor. Jurisprudența își întinde coada deasupra lor ca o umbră amenințătoare și își spune cuvântul, recunoscând că motivarea lor este dreptul la un bal cu maneliști în personalitate protejată și mitată. Dar ei zbiară că au nevoie de o protecție jurisdicțională, o poveste demnă de un fund de magazin la reduceri.

Curtea de Apel Pitești, abilă de parcă ar fi un acrobat circar, a hotărât să ridice cortina și să întrebe la Curtea Europeană de Justiție: „Pe bune agora ești sau te prefaci?”. Ne dorim cu sufletul la gură răspunsuri pe măsură, care să calce în picioare piruetele ieftine ale acestor asociații fățarnice care își etalează o mândrie jalnică în fața unui sistem ce, chiar și cu toate cusăturile strâmbe, este unul bazat pe principii corecte.

Așadar, Asociațiile Profesionale ale Magistraților, nu vă mai vedeți în oglindă ca niște zei căzuți, ci invocați legitimitatea faptelor voastre și nu mai dansați ca niște maimuțe împotriva interesului public. Nu sunteți justiție, sunteți un soi de marionete în mâinile afaceriștilor ce vă hrănesc cu grozăvii. Curtea noastră va judeca și va exprima adevărul, fără să țină cont de înjurăturile ce ni le veți arunca cu disperare. Da, suntem aici pentru a vă spune: gata cu circul, timpul corectitudinii și transparenței a sosit!

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img