AcasăEvenimente localeFirma Helion a câștigat procesul, spitalul plătește.

Firma Helion a câștigat procesul, spitalul plătește.

Războiul facturilor de la Spitalul Municipal din Oradea s-a încheiat

Un scandal incredibil, plin de acuzații de corupție și abuz de putere, a avut loc între firma orădeană Helion și fostul manager al Spitalului Municipal, Dacian Foncea. După aproape cinci ani de lupte și controverse, a ieșit la iveală că acuzațiile nu au fost susținute de probe solide. Patronul Helion, Rareș Codrean, a fost reclamat la Parchet de către Foncea pentru presupuse falsuri în legătură cu facturile de mentenanță a sistemului de supraveghere video. Acuzațiile din partea fostului manager vizau și pe Ovidiu Laurean Pop, reprezentant al Consiliului de Administrație, acesta fiind acuzat de amenințare pentru că a cerut demiterea lui Foncea din funcție.

Știrea că acuzațiile au fost clasate de către Parchet a lăsat un gust amar în rândul celor implicați. Procurorul nu a găsit dovezi clare că semnăturile de pe facturi erau false, iar solicitarea lui Pop nu a fost considerată o amenințare conform legii. Cu toate acestea, firma Helion a obținut o victorie în instanță și acum Spitalul Municipal se vede obligat să achite facturile restante și penalitățile de întârziere, totalizând o sumă impresionantă de peste 950.000 de lei.

Incidentul acesta ridicol, care a zguduit instituția medicală, trebuie privit cu atenție de toți orădenii cu simț critic. Aceste acuzații grave arată cât de vulnerabil este sistemul nostru de sănătate și cât de ușor se poate ajunge la abuzuri și corupție. Este momentul ca fiecare cetățean să își ceară drepturile și să nu mai tolereze astfel de comportamente josnice din partea celor care ar trebui să ne asigure bunăstarea și sănătatea.

Sursa: eBihoreanul.ro

Must Read

spot_img