AcasăStiri nationaleAlianța PNL-PSD a pierdut 62.431 voturi în Bihor.

Alianța PNL-PSD a pierdut 62.431 voturi în Bihor.

Rezultatele Europarlamentarelor din Bihor: O Analiză Detaliată

Recent, Autoritatea Electorală Permanentă a dezvăluit cifrele oficiale ale alegerilor pentru Parlamentul European din județul Bihor, unde 496.891 de cetățeni erau așteptați să își exprime opțiunea. Din aceștia, 282.245 au participat efectiv la vot, ceea ce reflectă o prezență de 56,8%. Din numărul total de voturi, 268.099 au fost considerate valabile, în timp ce 13.097 au fost anulate.

AUR – Marele Câștigător în Bihor

Surpriza acestor alegeri a venit din partea partidului AUR, care a reușit să câștige un număr impresionant de 22.733 voturi în plus față de scrutinul anterior pentru Consiliul Județean. Această creștere spectaculoasă a plasat AUR în fruntea preferințelor electoratului din Bihor, depășind așteptările multor analiști politici.

Declarații și Analize Politice

Adrian Madar, liderul PSD Oradea, a oferit o perspectivă interesantă asupra acestor rezultate. El sugerează că o parte semnificativă a votanților PNL de la aceste alegeri europarlamentare ar fi optat pentru AUR, schimbând astfel dinamica politică tradițională a regiunii. Madar își bazează această concluzie pe o analiză detaliată a cifrelor și a comportamentului electoral, indicând o posibilă realiniere a preferințelor politice în Bihor.

Sursa: https://www.bihorjust.ro/alianta-pnl-psd-paguboasa-in-bihor-minus-62-431-voturi-la-europarlamentare-adrian-madar-jumatate-din-votantii-pnl-in-judetul-bihor-au-votat-candidatii-aur/

Must Read

spot_img