AcasăEvenimente localeSchimbări în circulația tramvaielor și autobuzelor din 22 iunie 2024.

Schimbări în circulația tramvaielor și autobuzelor din 22 iunie 2024.

Haos Urban și Disconfort Cetățenesc: Modificări Radicale în Transportul Public

Începând cu 22 iunie 2024, orașul va fi aruncat în haos datorită demarării lucrărilor la construirea Pasajului Decebal – Tudor Vladimirescu. Această decizie va paraliza circulația tramvaielor pe liniile 1, 3, 5 și 7, forțând cetățenii să se reorienteze către alte modalități de transport. Tramvaiele de pe liniile 2, 4, 6 și 8 vor continua să funcționeze normal, dar acest mic detaliu nu compensează disconfortul major cauzat.

Ca o tentativă de a pune un plasture pe o rană deschisă, autoritățile au decis înființarea liniei de tramvai 9, care va opera pe un traseu extins prin zone cheie ale orașului. Totodată, circulația tramvaielor va fi înlocuită parțial cu autobuze pe liniile T8 și T9, care vor urma trasee prestabilite prin inima orașului. Aceste măsuri sunt, cel mai probabil, insuficiente pentru a gestiona eficient fluxul crescut de pasageri afectați de restricții.

În plus, traseele liniilor de autobuz care traversează zona afectată de lucrări vor suferi modificări semnificative. De exemplu, linia 10 va fi redirecționată prin artere principale ale orașului, crescând probabil timpul de călătorie și aglomerația. Alte linii, cum ar fi 14, 19, 23, 24, 28, 29, 30 și 36, vor continua să opereze pe trasee neschimbate în anumite direcții, dar acest lucru nu face decât să sublinieze lipsa de coerență și planificare a răspunsului autorităților la nevoile reale ale cetățenilor.

Este evident că deciziile luate în ceea ce privește reorganizarea transportului public sunt insuficiente și arată o lipsă alarmantă de considerație pentru impactul major asupra vieții de zi cu zi a rezidenților. Această situație ridică serioase întrebări despre competența și prioritățile celor responsabili pentru fluidizarea traficului și confortul urban.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img