AcasăStiri localeJudecătoarea Raluca Meda Baciu propusă la conducerea instanței din Beiuș.

Judecătoarea Raluca Meda Baciu propusă la conducerea instanței din Beiuș.

Caruselul Judecătoresc: Schimbări de Gardă la Beiuș și Bihor

Într-o mișcare care ar putea rescrie regulile jocului în justiția din Beiuș, Raluca Meda Baciu, o figură deja cunoscută în peisajul judiciar local, este pe cale să preia frâiele Judecătoriei Beiuș începând cu februarie 2024. Cu o carieră începută la Hârșova și continuată la Beiuș din 2017, Baciu aduce cu ea o experiență solidă și o educație de la Facultatea de Drept din Oradea, promoția 1999. Această mișcare este așteptată să aducă o nouă perspectivă și un suflu nou în sistemul judiciar din regiune.

Transformări și Aspirații la Tribunalul Bihor

În paralel, Tribunalul Bihor se pregătește de asemenea pentru schimbări semnificative. Livia Nicoleta Borta Iacob, cu un trecut în avocatură și o prezență marcantă la Judecătoria Marghita, este propusă să preia conducerea Secției I Civilă pentru următoarele șase luni. Ascensiunea ei, de la stagiar la Judecătoria Sighetu Marmației la judecător la Tribunalul Bihor, demonstrează o traiectorie impresionantă și o dedicație fără echivoc pentru dreptul civil.

De asemenea, Cosmina Chirilă, care a ocupat funcții la Judecătoria Cluj-Napoca și apoi la Oradea, este propusă să continue să conducă Secția a III-a de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Bihor. Având în vedere experiența sa începând cu 2023 în această secție, Chirilă este văzută ca o alegere stabilă și înțeleaptă pentru a naviga prin complexitățile contenciosului administrativ și fiscal.

Aceste numiri sunt mai mult decât simple schimbări administrative; ele sunt un semnal clar că justiția din Bihor și Beiuș este pe un drum de reformă și revitalizare. Cu aceste noi conducători la cârmă, se așteaptă o eră de transparență sporită și de decizii judiciare care să reflecte mai bine nevoile și așteptările comunității.

Sursa

Must Read

spot_img