AcasăStiri localeÎn Bihor sunt 716 școli, 32 mai puține ca în 2023. Infracționalitate...

În Bihor sunt 716 școli, 32 mai puține ca în 2023. Infracționalitate scăzută: doar un omor încercat, 56 de infracțiuni, fără droguri.

Alarmant! Siguranța în Școlile din Bihor – Un Teatru al Absurdului

Într-o lume ideală, școlile ar trebui să fie sanctuare de învățare și dezvoltare, dar realitatea din Bihor este un coșmar birocratic și o farsă a siguranței. Prefectul Dumitru Țiplea a pus recent stampila de aprobare pe un raport care mai degrabă ascunde decât să rezolve problemele esențiale ale siguranței școlare. Cu toate că numărul unităților de învățământ a scăzut cu 32, acest lucru nu pare să fi adus o îmbunătățire semnificativă a siguranței.

Un Singur Eveniment Grav? Adevărul din Spatele Statisticilor

Conform raportului, anul școlar 2023-2024 a fost marcat de o singură infracțiune gravă de tentativă de omor. Cum este posibil ca într-un județ cu 716 unități de învățământ să avem parte de un singur eveniment grav? Statisticile sunt fie o minciună sfruntată, fie o dovadă a unei ignoranțe crase. Majoritatea incidentelor au loc în mediul urban, acolo unde densitatea și presiunea socială intensifică riscurile.

Securitatea Școlară: O Glumă Proastă?

Raportul arată că doar 200 din 640 de unități de învățământ au implementat măsurile de securitate recomandate. Ce facem cu celelalte 440? Le lăsăm la mila hazardului? Este inadmisibil ca într-o eră tehnologică avansată, 273 de unități să fie complet lipsite de sisteme de supraveghere. Siguranța copiilor noștri pare să fie ultima preocupare a responsabililor.

Acțiuni de Fațadă pentru Prevenirea Criminalității

Deși raportul se laudă cu 67 de planuri de acțiune și 475 de activități organizate, cât de eficiente sunt acestea în realitate? Infracțiunile de lovire sau alte violențe reprezintă majoritatea celor 56 de fapte penale înregistrate. Este clar că strategia actuală este ineficientă și necesită o revizuire radicală.

Un Apel la Acțiune Reală, Nu la Măști

Prefectul Dumitru Țiplea solicită aplicarea celei mai eficiente strategii de prevenție. Dar ce înseamnă asta concret? Este timpul ca toate entitățile implicate să treacă de la vorbe la fapte și să implementeze soluții reale, nu doar să umple pagini de rapoarte cu cifre care nu reflectă realitatea. Copiii noștri merită mai mult decât promisiuni goale și acțiuni de suprafață.

Sursa: www.bihorjust.ro

Must Read

spot_img