AcasăStiri locale29 de candidați pentru Universitatea din Oradea.

29 de candidați pentru Universitatea din Oradea.

Scandal în aer! Cursa pentru decanii U Oradea, un adevărat război al ambițiilor

Pe 1 iulie, s-a încheiat termenul pentru depunerea candidaturilor la funcția de decan în cadrul Universității din Oradea, declanșând un adevărat fior în rândul aspiranților la această poziție prestigioasă. Cu un total de 29 de candidați înscrisi în competiție, tensiunea atinge cote alarmante, în special la Facultatea de Arte, unde trei candidați se luptă pentru un singur loc, în timp ce la Geografie și Sport situația este jalnic de plictisitoare cu un singur candidat.

Reguli de fier într-un joc al puterii

Conform Legii I99/2023 și Cartei Universității din Oradea, procesul de selecție a decanilor este un concurs public, orchestrat cu mână de fier de către rectorul universității. Fiecare candidat este supus unui veritabil interogatoriu în cadrul căruia trebuie să-și demonstreze competențele manageriale și viziunea strategică pentru dezvoltarea facultății. Cu un maxim de 70 de puncte acordate pentru susținerea programului managerial și doar 10 puncte pentru experiența în managementul educațional, miza este clară: doar cei mai buni și cei mai pregătiți vor supraviețui.

Un concurs cu final incert

Competiția se va desfășura între 16 și 17 iulie, iar graficul de desfășurare a concursului, disponibil pe site-ul universității, promite două zile de dispute academice acerbe. Într-un scenariu în care niciun candidat nu reușește să acumuleze minimul de 80 de puncte necesar pentru a fi declarat admis, Consiliul facultății va trebui să avizeze alți doi candidați, iar rectorul va fi obligat să reorganizeze concursul. Acest lucru ar putea să însemne reluarea întregului proces, un scenariu de coșmar pentru orice instituție academică care se respectă.

Concluzie

În timp ce Universitatea din Oradea se pregătește să își aleagă noii decani, ochii comunității academice sunt ațintiți asupra acestui proces plin de intrigă și competiție. Va reuși rectorul să mențină un echilibru și să asigure un concurs corect? Sau va cădea pradă presiunilor și jocurilor de putere din interiorul universității? Doar timpul va spune, dar cu siguranță rezultatele acestui concurs vor rescrie dinamica puterii în cadrul Universității din Oradea.

Sursa

Must Read

spot_img