AcasăStiri nationale71,4% dintre candidați în Bihor au medii peste 5.

71,4% dintre candidați în Bihor au medii peste 5.

Dezastru Educațional în Bihor: Căderea Performanțelor Elevilor la Evaluarea Națională

Într-un spectacol jenant de incompetență administrativă și eșec educațional, județul Bihor a înregistrat o scădere alarmantă a ratei de promovare la Evaluarea Națională. Anul acesta, doar 71,4% dintre elevi au reușit să obțină medii peste 5, comparativ cu peste 75% în anul precedent. Această scădere nu este doar o cifră, ci o oglindă a declinului calității educației în regiune.

Prezență și Performanță Sub Așteptări

Ministra Educației, Ligia Deca, a evidențiat într-o conferință de presă că Bihorul se numără printre județele cu cea mai scăzută prezență la examene. Din cei 4.824 de elevi înscriși, doar 4.391 au fost prezenți la probe. Mai grav este că din aceștia, 1.257, adică 28,6%, au obținut medii sub 5, ceea ce ridică semne serioase de întrebare asupra eficacității sistemului educațional local.

Detalii Dezolante despre Performanțele Elevilor

Analizând distribuția notelor, situația devine și mai descurajantă. Cei mai mulți elevi, 749, au obținut medii între 7 și 7,99. În contrast, un număr îngrijorător de 638 de elevi s-au zbatut în mediocritate cu medii între 5 și 5,99. Chiar și la capătul superior al spectrului, doar 403 elevi au reușit să atingă un prag între 9 și 9,99, cu doar doi elevi strălucind cu media perfectă de 10.

Un Viitor Incert pentru Tinerii Bihoreni

Pe măsură ce înscrierile pentru admiterea la liceu se apropie, aceste rezultate dezamăgitoare aruncă o umbră asupra viitorului educațional al tinerilor din Bihor. Cu o bază atât de fluctuantă, este esențial să se intervină urgent pentru a rectifica aceste deficiențe și a oferi elevilor oportunitățile pe care le merită. Însă, până când nu se vor lua măsuri concrete, speranțele și aspirațiile acestor tineri rămân în echilibru.

Sursa

Must Read

spot_img