AcasăStiri localeBEJ a respins cererea lui Cornel Pîlea.

BEJ a respins cererea lui Cornel Pîlea.

Scandal și Acuzații de Fraudă la Primăria Pietroasa

Într-un decor politic încărcat de tensiuni și acuzații, bătălia pentru Primăria Pietroasa a atins cote alarmante. Cornel Pîlea, fostul primar liberal și acum candidat din partea AUR, a adus acuzații grave de fraudă electorală, contestând rezultatele care l-au văzut învins în fața social-democratului Alin Laza. Lupta pentru putere nu este doar o simplă competiție electorală, ci o saga plină de răni vechi și nedreptăți care par să nu se vindece.

Un Istoric Controversat

Cornel Pîlea nu este străin de controverse. După pierderea în alegerile din 2020, Pîlea a fost condamnat la nouă luni de închisoare și a primit interdicția de a ocupa funcții publice timp de trei ani, acuzat fiind că și-a folosit influența pentru a-și angaja fratele. Cu toate acestea, pedeapsa a fost amânată, permițându-i să rămână în libertate sub supraveghere. Acum, după expirarea pedepsei, Pîlea a revenit în arena politică, dar nu fără a lăsa un nou val de controversă în urma sa.

Acuzații de Fraudă și Rezultate Contestate

Alegerile recente au fost umbrite de acuzații serioase. Pîlea a contestat integritatea procesului electoral, susținând că angajații primăriei au fost prezenți la numărarea voturilor și că tableta folosită pentru înregistrarea voturilor a fost închisă de mai multe ori în mod suspect. Mai mult, secretarul primăriei ar fi intervenit în completarea proceselor verbale, o încălcare clară a procedurilor legale. Toate aceste acuzații au fost, totuși, respinse de Biroul Electoral Județean, care a refuzat cererea de renumărare a voturilor.

Un Candidat Dezamăgit și o Comunitate Divizată

În ciuda respingerii acuzațiilor sale, Pîlea a exprimat o profundă dezamăgire față de rezultatele alegerilor, remarcând că unii dintre participanți „au un preț și se lasă cumpărați”. Astfel de declarații nu doar că alimentează focul discordiei în comunitate, dar aruncă și o umbră de îndoială asupra integrității procesului democratic în Pietroasa.

Sursa: bihorjust.ro

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Must Read

spot_img