AcasăStiri internationaleDigi RCS RDS stârnește ostilitate în Belgia. Proprietarii sunt revoltați.

Digi RCS RDS stârnește ostilitate în Belgia. Proprietarii sunt revoltați.

Invazia Cablurilor: Belgienii În Furie Contra Digi RCS RDS

În inima Europei, un scandal de proporții zguduie liniștea arhitecturală a Bruxelles-ului. Digi RCS RDS, gigantul telecom din România, a declanșat o furtună de nemulțumiri cu planurile sale de expansiune în Belgia. Cu un sediu proaspăt inaugurat în Bruxelles, compania pare să ignore strigătele disperate ale locuitorilor. Aceștia, furioși și neputincioși, se văd nevoiți să asiste la o adevărată invazie a cablurilor de fibră optică pe fațadele clădirilor lor istorice.

Revolta Fațadelor: O Luptă pentru Estetica Urbană

Mișcarea de rezistență este condusă de Michaël de Borman, un cetățean revoltat care a transformat furia în acțiune, înființând un grup de Facebook. „Fațadele din Bruxelles sunt deja acoperite de cabluri și cutii de conectare. Nu vom sta cu mâinile în sân și vom privi cum Bruxelles-ul se face urât”, declară el, vocea încărcată de indignare. În ciuda opoziției crescânde, Digi RCS RDS a continuat să instaleze cablurile, ignorând opoziția vocală a proprietarilor.

Legislația: Un Scut Fragil În Fața Tehnologiei

În timp ce cetățenii semnează petiții și cer autorităților să intervină, Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și de Telecomunicații (IBPT) aruncă o umbră de îndoială asupra speranțelor lor. Legislația actuală nu oferă proprietarilor de imobile dreptul de a bloca instalarea acestor cabluri, chiar și atunci când estetica și patrimoniul urban sunt în joc. Doar clădirile considerate monumente arhitecturale beneficiază de aranjamente alternative, lăsând majoritatea cetățenilor într-o luptă aparent pierdută.

Un Apel Disperat pentru Coexistența Tehnologică

Într-un ultim efort de a salva fațada urbană a Bruxelles-ului, cetățenii cer acum ca operatorii de telecomunicații, inclusiv Digi, să împartă cablurile existente, pentru a evita multiplicarea inutilă și urâțirea suplimentară a orașului. Plângerile vor fi transmise către IBPT, dar rămâne incert când și cum va fi abordată această problemă, care a transformat străzile pline de istorie ale Bruxelles-ului într-un câmp de bătălie tehnologic.

Sursa: bihorjust.ro

Must Read

spot_img