AcasăEvenimente localeOrădenii întâlniri cu Ștefan Bănică jr, Adrian Păduraru, Gabi Balint, Florin Prunea,...

Orădenii întâlniri cu Ștefan Bănică jr, Adrian Păduraru, Gabi Balint, Florin Prunea, Ada Milea, Mircea Vintilă, Gabriela Szabo

Explozie Culturală la Muzeul Țării Crișurilor!

Acest veritabil festival al culturii, care se desfășoară sub egida „Tipografia de idei”, transformă curtea Muzeului Țării Crișurilor într-un carusel vibrant de activități culturale între 28 iunie și 8 septembrie. Este o ocazie unică pentru orădeni și nu numai, de a se scufunda într-o mare de cunoaștere și distracție, accesibilă tuturor, de la conferințe pe teme diverse până la ateliere interactive pentru toate vârstele.

Un Caravanserai al Dansului și Muzicii

De la cursuri de dansuri grecești până la proiecții de filme cu actori de top și conferințe captivante, agenda evenimentelor este o dovadă clară a angajamentului Muzeului Țării Crișurilor și al Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai Bihor de a promova cultura într-un mod accesibil și atractiv. Vizitatorii se pot bucura de spectacole live, inclusiv concertul Zavaidoaca, și de o serie de ateliere care promovează atât educația non-formală cât și tradițiile locale.

Interacțiune Directă cu Lumea Artei și a Istoriei

Atelierele „Muzeograf pentru o zi” sau „Inițiere în tainele restaurării” sunt doar câteva dintre activitățile prin care participanții pot învăța direct de la experți. Mai mult, expozițiile permanente și temporare ale muzeului sunt deschise integral publicului, oferind o fereastră spre trecutul bogat și divers al regiunii Bihor.

Invitați de Marcă și Evenimente Memorabile

Ștefan Bănică Jr., Gabriela Szabo, Adrian Păduraru și mulți alții își dau întâlnire la Oradea pentru a împărtăși din experiența și pasiunea lor. Fie că este vorba despre o conferință pe tema patrimoniului muzical al muzeului sau despre proiecții de filme care aduc în prim-plan figuri iconice ale României, fiecare moment promite să fie o experiență de neuitat.

Un Vârtej de Activități pentru Toate Grupele de Vârstă

De la târgul de viniluri, la expoziția de porumbei și până la atelierele de educație prin artă, „Tipografia de idei” oferă activități variate, gândite să satisfacă curiozitatea și nevoia de cunoaștere a oricărui vizitator, indiferent de vârstă. Este o oportunitate excelentă de a învăța lucruri noi, de a te relaxa și de a te bucura de vară într-un mod cu totul special.

Sursa:

Află mai multe aici

Must Read

spot_img