AcasăStiri internationaleDigi RCS RDS stârnește ostilitate din partea belgienilor.

Digi RCS RDS stârnește ostilitate din partea belgienilor.

Revoltă în Bruxelles: Cetățenii Împotriva Monstruoasei Invații a Cablurilor de Fibră Optică

În inima Europei, un nou conflict a izbucnit cu o intensitate care ar putea schimba peisajul urban al Bruxelles-ului. Digi RCS RDS, gigantul telecom din România, a decis să-și extindă tentaculele în Belgia, dar nu a anticipat furia cu care locuitorii capitalei vor răspunde. Sediul central din Bruxelles a fost inaugurat, dar acest pas spre progres tehnologic este văzut de mulți ca un afront adus esteticii orașului.

Reacție Virulentă a Locuitorilor: „Nu Vom Permite Uglificarea Bruxelles-ului!”

Michaël de Borman, unul dintre cetățenii revoltați și fondatorul unui grup de Facebook, a exprimat nemulțumirea generală. „Fațadele din Bruxelles sunt deja sufocate de cabluri și cutii de conectare. Nu vom sta cu mâinile în sân și vom privi cum Bruxelles-ul se face urât”, a declarat el. Această reacție vine în contextul în care Digi RCS RDS a început deja instalarea cablurilor de fibră optică, chiar și pe proprietățile celor care se opun acestei expansiuni.

Legalitate versus Moralitate: IBPT în Corzi

Deși Institutul belgian pentru Servicii Poștale și de Telecomunicații (IBPT) a confirmat că legislația locală nu permite proprietarilor să blocheze instalarea cablurilor, cetățenii sunt și mai indignați de incapacitatea autorităților de a proteja estetica orașului. Legislația actuală nu oferă nicio portiță pentru cei care doresc să păstreze fațadele clădirilor nealterate, cu excepția cazului clădirilor monument istoric, pentru care sunt necesare aranjamente speciale.

O Petiție și un Strigăt de Ajutor

Locuitorii din Bruxelles, sprijiniți de comunitățile din Auderghem, Schaerbeek, St-Josse și Anderlecht, au inițiat o petiție și cer autorităților să oblige operatorii de telecomunicații, inclusiv Digi, să împartă infrastructura de cabluri existentă. Aceasta ar reduce necesitatea instalării de noi cabluri și ar preveni „urâțenia suplimentară” a fațadelor. Plângerile vor fi transmise către IBPT, dar nu se știe încă când și cum vor fi rezolvate aceste nemulțumiri.

Sursa

Must Read

spot_img