AcasăSportOradea Arena trebuie să fie modernizată pentru Europenele de Handbal.

Oradea Arena trebuie să fie modernizată pentru Europenele de Handbal.

Revizuirea Scandalos de Superficială a Sălilor Pentru Campionatul European de Handbal 2026

Într-o lume ideală, anunțul că România va găzdui Campionatul European de Handbal Feminin din 2026 ar trebui să fie o veste care să ne umple de mândrie. Dar, așa cum stau lucrurile, realitatea este departe de a fi una roz. La o inspecție mai atentă, această „oportunitate” se transformă rapid într-un spectacol jenant de nepregătire și improvizație. Pe data de 8 martie, EHF a trimis reprezentanții săi să verifice condițiile de la BT Arena și Oradea Arena, sălile care ar trebui să fie pe muchie de cuțit, pregătite să găzduiască un eveniment de asemenea calibru. Dar ce au găsit? Un scenariu care mai degrabă aduce aminte de un teatru al absurdului.

Condiții „Aproape” Acceptabile în Sălile de Sport

Secretarul general al FRH, Nicolae Luca, a avut un ton surprinzător de optimist, considerând inspecția „constructivă”. Constructivă pentru cine? Pentru cei care vor să acopere găurile evidente în pregătirea infrastructurii sportive românești? Sala de la Oradea, abia împlinită de doi ani, și cea de la Cluj, care „de ani de zile” face față evenimentelor majore, sunt departe de a fi gata pentru a găzdui un campionat european. Se vorbește de adaptări necesare, de construcția de platforme pentru studiourile televiziunilor, spații pentru presă și alte așa-zise „adaptări”. Ce nu se spune însă este cât de pregătite sunt aceste săli să facă față unui aflux masiv de spectatori și sportivi, fără a compromite siguranța și confortul acestora.

Un Apel Disperat către Voluntari și Oameni din Handbal

Și ca și cum pregătirile superficiale nu erau suficiente, FRH face acum un apel disperat către voluntari și oameni din handbal să vină să „sprijine” organizarea. Este aceasta o mărturie a incapacității de a gestiona logistic un eveniment de o asemenea magnitudine? Se pare că da. Delegația României, cu Nicolae Luca și Daniel Vasile în frunte, pare să fie mai preocupată de cum să umple golurile evidente în pregătire decât de cum să asigure un standard de calitate care să reflecte respectul pentru sport și pentru sportivii care vor participa la campionat.

Concluzie

În concluzie, ceea ce ar fi trebuit să fie o ocazie de a arăta Europa că România poate organiza evenimente de talie internațională se transformă rapid într-un fiasco. Este vital ca responsabilii să ia măsuri imediate pentru a asigura că sălile sunt nu doar „aproape gata”, ci complet echipate și pregătite să găzduiască aceste meciuri în condiții optime. Altfel, riscăm să ne facem de râs pe scena europeană, compromițând nu doar acest eveniment, ci și viitoarele oportunități de a găzdui competiții internaționale.

Sursa

Must Read

spot_img